Várni

Akt.:
Várni
© Fotó: google.com
Elég zűrzavaros lesz az idei advent. Az utcákon már felgyulladtak a karácsonyi fények, a kirakatok is ünnepi díszbe öltöztek, sorra nyílnak az adventi, karácsonyi vásárok, és a fenyőfák is lassan „felöltöznek”. Szántó Rita jegyzete.

A tereket hamarosan forralt bor fűszeres illata lengi be, mézeskalácsok rendeződnek különböző alakzatokba, a hangszórókból karácsonyi ének szól. Olyan lesz, mintha minden rendben lenne.

De nincs. A világ egyik fele retteg, a másik felén pedig bombáznak. Rettegnek az alattomosan, észrevétlenül támadó terroristáktól, és bombázzák az alattomosan, észrevétlenül támadó terroristákat, vagy valami olyasmiket. A párizsi események után Európában szinte sehol nem élvezhetjük majd felhőtlenül az adventet.

Az ünnepi forgatagban akaratlanul is eszünkbe jut, vajon kik bújnak meg a tömegben és milyen szándékkal.

Persze megpróbálunk majd úgy tenni, mintha minden rendben lenne, megpróbáljuk az ünnepet az utcákra varázsolni, azzal a jelszóval, hogy nem félünk. És azt gondolom, ez a helyes. Nem félni, várni. Ha nem is a világbékére, de legalább a lelkire. Várni, ez most az igazi advent.

– Szántó Rita –
hirdetés


hirdet�s