Várjátékok Diósgyőrben: A középkori meséket elevenítették meg

Akt.:
Várjátékok Diósgyőrben: A középkori meséket elevenítették meg
Várjátékok Diósgyőrben: A középkori meséket elevenítették meg
Miskolc – Interaktív barangolás a középkort idéző mesék, gyermeki álmok világába.

A Diósgyőri Várban – három napon keresztül – gyermeknapi fesztivál várta a vendégeket. Akiket a középkori mesékbe és a gyermeki álmok világába kalauzoltak a szervezők.

A várjátékok ideje alatt számtalan programlehetőséget kínáltak a családoknak. A gyermeknapi mesefesztiválon a kisebbeket a meseszínház előadása várta, a nagyobbakat az óriásbábok és a középkort idéző bűvészmutatványok szórakoztatták. A felnőtteket a különböző lovas bemutatók, harci bemutatók és a fegyver valamint népművészeti bemutatók hozták lázba. A Diósgyőri vár kiállításai is látogathatóak voltak. A gyerekeknek lehetőségük nyílt a középkori játszótér és játszóház kipróbálására is, így beleélhették magukat a középkori gyerekek életébe és kipróbálhatták a középkorban használatos játékokat is.

Számos mesterség is bemutatkozhatott, amelyek teljes képet adhattak a középkori életről. A bátrabb vendégek kipróbálhatták a miskolci gyermeknapi fesztiválon az íjászatot, valamint a lovaglást is. A korhű népművészeti bemutatókon a kor mesterembereinek dolgos hétköznapjaiba is betekinthettünk. A programok mellett középkori kocsma is várta a látogatókat.

ÉM