Várjátékok Csókakőn

Középkori lovagok várják a látogatókat a Csókakői Várjátékokon, szombaton. Lesz toborzás, harci bemutató, borkóstoló, közkedvelt színművészekkel színpadi program, és sok-sok koncert.

Toborzó portyával indul a program reggel 9 órakor. Szilaj dobosok, karikás ostorosok járják a falut. Majd kóstoló kezdődik a várban a térség boraiból. A csókakői vár, valamint Székesfehérvár elestének híres csatáját, a sárrétit elevenítik meg többször is a nap során, harci bemutatókkal, félszáz harcos részvételével, ágyú lövésekkel.

Délután a Csókakő Várbarátok vonulnak fel, és tartanak íjászati bemutatót, majd úrhölgy – avatást. Az esti órákban Bácskai János színművész, Szőke András, a Rozmaring néptáncegyüttes és a Viking zenekar és operett gála gondoskodik a jó hangulatról. A rendezvény tűzijátékkal ér véget.

Ez a 12. rendezvényük. Az idén először egy nappal rövidebbre tervezték. Elmarad a szokásos pénteki, nagy színpadi előadás, vagy rock opera, így több százezer forintot tudnak a rászorulóiknak juttatni- mondta a Független Hírügynökségnek Végh Konrád polgármester.

Részletes program: www. csokako.hu