Várják az autópályát a nyírparasznyaiak

Nyírparasznya ritkán hallat magáról. A befektetők nem tolonganak ide. Az utóbbi néhány év némi fejlődést hozott, a következő éveket reménykedve várják az itteniek az autópálya építése miatt.

Szabó János polgármeter íróasztalában őrzi az autópálya építés térképét, amely szerint az új pálya nyomvonala itt, a közelben húzódik majd. Az átképezhető szabad munkaerő miatt is csalogatják majd ide a befektetőket, a munkahelyteremtőket. Addig főleg a mezőgazdaságból akarnak megélni.

Megyénk egyik legfiatalabb polgármestere Szabó János, 2002 óta tölti be ezt a funkciót. Van mire vissza tekintenie. 2003-ban felújították, bővítették a polgármesteri hivatalt, jobb körülmények közt fogadják az ügyfeleket. Gépkocsi parkolót és kisebb parkot is építettek. Szintén 2003-ban korszerűsítették a közvilágítást. Tavaly elkészült a csapadékvízet elvezető csatorna terve. Hamarosan pályáznak majd a kivitelezés támogatására. Ugyancsak tavaly 1,5 millió forint támogatást kaptak a Szabadság utca környezetszépítésére, felújítására. A közelmúltban támogatást kaptak járdaépítésre. Javában készül Nyírparasznya településrendezési terve. Kellemes hír, hogy ez év tavaszán az itteni lányok és asszonyok megalapították a Nyírparasznyai Daloskört.

Mindenkinek főznek

Elkészült a község legnagyobb, 350 millió foritos beruházása, felépült az iskola, az óvoda és a könyvtár. Avatására augusztus 26-án kerül sor. 27-én nagy szabású falunapot rendeznek. Fellép a helyi daloskör, gyermekek adnak színes műsort. Össznépi ebédet főznek. Íjászbemutató is lesz. Mátészalkai és nagyecsedi együtes fellépésére is számíthatnak az érdeklődők. A polgármester végül elmondta: az új iskolában bevezetik majd a felnőttképzést.

– Nábrádi Lajos –