Várják a Munkácsy-kiállítás egymilliomodik látogatóját Fehérvárra

Várják az egymilliomodik látogatót Székesfehérvárra a Munkácsy-kiállításra. Az utóbbi hetekben úgy megsokszorozódott a látogatók száma, hogy a szervezők reményei szerint még Székesfehérváron eljuthat a kiállítás az egymilliós nézőszámáig. A többségében Pákh Imre műgyűjtő tulajdonában lévő festmények november 16-ig láthatók Fehérváron.

Eleinte hetvenen, az utóbbi két hétben azonban hat-nyolcszázan nézik meg a tárlatot naponta. Van, amikor még nyolcszáznál is többen. Október elején az önkormányzat hétezer iskolásnak ingyenessé tette a belépőt. Belőlük eddig háromezren nézték meg a kiállítást, ám a hétezer gyerek segítségével rengeteg emberhez eljutott a kiállítás híre. Ennek köszönhető a látogatottság növekedése – mondta a Független Hírügynökségnek Derecskei Andrea, a kiállítás főszervezője.

Az egymilliomodik látogatót Pákh Imre egy festővászonra nyomott képmásolattal ajándékozza meg, a szervezők pedig valamilyen értékes ajándékkal. Hogy mivel, azt még nem lehet tudni.

A Pákh Imre Munkácsy-gyűjteményén alapuló kiállításnak 15. állomása Székesfehérvár. Harminchárom kép, és a festő emlékét őrző tárgyak, fotók a Városi Képtár Deák-gyűjteményében november 16-ig láthatók. A vándorkiállítás utána Szekszárdra költözik.