Várhatóan ma délben zárják le az M7-est

Várhatóan szerda délben zárják le az M7-es főutat. A keddi esőzések miatt ugyanis még nem végeztek a forgalom eltereléséhez szükséges előkészületekkel, az útburkolati jelek felfestésével, a korlátok kiépítésével illetve az összes eligazító táblát sem rakták még ki – közölte kedd este Zámbor Csaba, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ügyeletese a Független Hírügynökséggel.

Az M7-est útfelújítás miatt a 12. és a 17. kilométerszelvény között zárják majd le a fővárosból kivezető oldalon, várhatóan szeptember 18-ig. A felújítás az idei legnagyobb forgalomeltereléssel járó beruházás, és összesen 270 millió forintba kerül.

A munkálatok első, tíznapos szakaszában a jobb pályát teljesen lezárják. A forgalmat ekkor az M1-M7 közös szakaszának végpontjától az M1-esre terelik. A kocsik az M0-áson térhetnek vissza az M7-esre. A második szakasz szeptember 1-jén kezdődik. Ekkor a forgalmat részben továbbra is az M1-es autópályára terelik, részben az M7-es autópálya egyik sávján vezetik tovább, majd a 13-as kilométerszelvénynél a bal pályára irányítják. Az M7-esre az autópálya 17-es kilométerénél lehet majd visszatérni.

Kicserélik a törökbálinti csomópont felhajtó ágának burkolatát is. Ennek jobb oldala is zárva lesz az M7-es elejének felújítása idején.