Várhatóan két hét múlva távozik Szabó Pál közlekedési miniszter

Várhatóan két hét múlva, legkorábban november 3-án távozhat posztjáról Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter. Szabó Pál október 6-án közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, hogy lemond, miután négy halálos áldozattal járó súlyos vasúti szerencsétlenség történt Monorierdőnél.

Szabó Pál közlekedési miniszter a Független Hírügynökségnek azt mondta: információi szerint a hét második felében tesz javaslatot Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az új közlekedési tárcavezető személyére. Amíg nincs meg az új jelölt, addig nem távozhat a posztjáról Szabó Pál. A jelenlegi miniszter szerint a jelölt bizottsági meghallgatása a jövő héten lehetséges. Szabó Pál azt mondta, hogy ezek fényében várhatóan két hét múlva, legkorábban november 3-án távozik posztjáról.

Mint a Független Hírügynökség hírül adta, október 6-án délelőtt 10 óra 20 perckor a Nyíregyháza felől Budapestre tartó Hajdú IC-vonat végébe ütközött a Ceglédről ugyancsak Budapestre tartó személyvonat Monorierdőnél. A baleset következtében megsérült az IC-szerelvény utolsó kocsija, illetve a vele azonos irányban közlekedő személyvonat első két kocsija. A balesetben négyen vesztették életüket, 27-en sérültek meg. Szabó Pál közlekedési miniszter a baleset után mondott le és így tett a MÁV elnöke is. A vasúttársaság vezérigazgatója is felajánlotta lemondását, ám az övét Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem fogadta el.