Várhatóan áprilistól eladó a Söpf-Merei Kórház

Várhatóan április végén dönt a Fővárosi Közgyűlés arról, hogy pályázatot írnak ki a Söpf-Merei Kórház és Anyavédelmi Központ eladására. A főváros egészségügyi bizottsága csütörtökön már határozott a kiírásról, és arról is, hogy a kórház eladásánál előnyt élveznek majd az intézmény dolgozói, akik korábban már jelezték vételi szándékukat. A bizottság döntését a közgyűlésnek is meg kell erősítenie – tájékoztatta pénteken a Független Hírügynökséget Szolnoki Andrea, az egészségügyi bizottság elnöke.

A KHT-ként működő közkórház jelenleg 100 százalékban a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában van. Molnár Lajos egészségügyi miniszter döntése értelmében azonban a Söpf-Mereit áprilistól már nem finanszírozza tovább az egészségbiztosító. Az főváros egészségügyi bizottsága ezért döntött úgy, hogy eladja a KHT valamennyi ingó és ingatlan vagyonát, amely a becslések szerint körülbelül 1 milliárd forintot ér. Ha a közgyűlés jóváhagyja a pályázatot, a vevő-jelölteknek 1 hónapjuk lesz, hogy megtegyék vételi ajánlatukat.

Az intézmény dolgozói, orvosok és szakdolgozók korábban Kft-t alapítottak, hogy megvásárolják az intézményt és magánkórházként tovább működtessék. Ha a többi pályázó nem ajánl többet náluk, az elbírálásnál előnyt élveznek majd.

Az intézmény dolgozóinak terve szerint a koraszülött intenzív ellátáson kívül minden korábbi osztály megmaradna a magánkórházban, igaz, a kezelésekért már pénzt kellene fizetni. Egy szülés terhes-gondozással együtt például 135 ezer forintba kerülne.Sporthírek