Varga: önálló adóügyi államtitkárságról gondolkodnak az NGM-ben

Budapest, 2015. augusztus 29., szombat (MTI) – Önálló adóügyi államtitkárság létrehozásáról “folyik gondolkodás” a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) – válaszolta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövőjét firtató kérdésre szombaton sajtótájékoztatón.

Úgy fogalmazott: “azzal a kezdeményezéssel fogok majd élni a miniszterelnök úr felé, hogy fontoljuk meg a tárcán belül egy ilyen államtitkárság kialakítását”. Varga Mihály kiemelte, hogy az összes európai minisztériumban van önálló adóügyi államtitkárság.

Arra a felvetésre, hogy értesülések szerint Tállai András, az NGM jelenlegi parlamenti államtitkára kerülhetne az új államtitkárság élére, Varga Mihály annyit mondott, szerinte Tállai András “nem kíván most munkahelyet változtatni, azt gondolom, hogy ő is itt, a gazdasági tárcán belül fogja a munkáját folytatni”. A miniszter szavaiból az is kiderült, hogy már van jelöltje az esetleges jövőbeli adóügyi államtitkárság élére, személyéről a miniszterelnökkel fog egyeztetni.

Varga Mihály az esetleges kormányátalakításra vonatkozó kérdésre elmondta, hogy ez elsősorban a Miniszterelnökség és a miniszterelnök hatásköre.

Jelezte azt is: elégedett saját tárcájának munkájával, komoly teljesítmény van a minisztérium mögött, hiszen az elmúlt időszakban sikerült teljesíteni a legfontosabb célkitűzéseket. Elfogadták a költségvetést, átalakult a szakképzés, módosult az adórendszer, véglegesítették az online-kassza rendszert, valamint elindult az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer – fejtette ki a miniszter.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s