Varga Mihály: Cél a teljes foglalkoztatottság

Akt.:
Varga Mihály: Cél a teljes foglalkoztatottság
Varga Mihály: Cél a teljes foglalkoztatottság - © Fotó: rtl.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A Nemzetgazdasági Miniszter szerint egyre közelebb kerül az ország a teljes foglalkoztatottsághoz. Varga Mihály szerint a 2010-es kormányváltás óta több mint 600 ezer új munkahelyet hoztak létre.

A szocialisták azt mondják, a munkanélküliek száma azért csökken, mert az állást kereső fiatalok és szakemberek inkább elhagyják az országot. A közmunkások száma közben tizedével nőtt tavaly óta, ez is javítja az adatokat.

Forrás: rtl.hu.


Varga Mihály: a rendszerváltozás óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség

A rendszerváltozás óta nem volt ilyen alacsony, 5,1 százalékos a munkanélküliség Magyarországon, az Európai Unióhoz viszonyítva is jól állunk, ahol 8,5 százalékos az átlagos munkanélküliségi ráta – mondta a nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatorna esti műsorában csütörtökön.

Tuzson Bence: dolgozni kell a jövedelemviszonyok jobbá tételén

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint a munkanélküliségi ráta 1990 óta nem volt olyan jó, mint most, de tovább kell dolgozni a jövedelemviszonyok javításán.

Kevésbé bíznak munkahelyükben a magyarok, mint egy éve egy felmérés szerint

Kevésbé bíznak munkahelyükben a magyarok, mint egy éve, a legnagyobb mértékben a szakképzetlen munkavállalók bizalma csökkent a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb, reprezentatív munkaerőpiaci felmérése szerint.

KSH: 142 ezerrel dolgoznak többen, mint egy évvel ezelőtt

Április-júniusban a foglalkoztatottak száma 4 millió 343 ezer 700 volt, 142 ezerrel több, mint egy évvel korábban – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

KSH: 5,1 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta április-júniusban

Egy év alatt 76 ezerrel, 234 ezerre csökkent a munkanélküliek száma, és 1,8 százalékponttal 5,1 százalékosra mérséklődött a munkanélküliségi ráta az április-júniusi időszakban – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.