Varga Mihály: azonnali lépésekre van szükség a pénzügyi válság kezelésére

Azonnali lépésekre van szükség a Fidesz szerint a pénzügyi válság kezelésére és nincs idő arra, hogy új testületeket gründoljanak – mondta Varga Mihály, a párt alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján. A politikus hozzátette, úgy ítélik meg, hogy továbbra is válság van Magyarországon, melyet az mélyebben érint, mint a szomszédos országokat, és ennek oka, hogy hiteltelen és alkalmatlan a kisebbségi kormány politikája.

Varga Mihály szerint a kormány továbbra sem értette meg a pénzügyi válság súlyát és veszélyét, semmitmondó üres retorikát folytatnak, miközben tény, hogy veszélyben van az emberek munkahelye, lakása és megtakarítása. Az ellenzéki poliktikus szerint a Fidesz 7 pontos javaslatcsomagja jelenthet megoldást, amelyeknek lényegét, így például az igazi megoldást jelentő adócsökkentést és a kormányzati kiadások befagyasztását nem vette át a kormány.

Lengyel Zoltánnak az MDF frakcióba való belépését Varga Miály nem kívánta különösebbképpen kommentálni, de mint mondta “kilóg a lóláb, ez lenne a normális Magyarország?” – tette fel a kérdést. Azzal kapcsolatban, hogy a költségvetési bizottságban Lengyel Zoltánnal együtt már két MDF-es képviselő fog ülni Varga Mihály kijelentette, a pártok közötti 2006-os megállapodás értelmében az MDF-nek csak egy helye lehet a testületben.