Helyi közélet

2012.10.12. 19:15

Civilek: ne demonstráljon a Jobbik Miskolcon!

Miskolc, 2012. október 12., péntek (MTI) - Miskolci civil szervezetek nyílt levélben arra kérik a Jobbikot, hogy ne tartsa meg október 17-én a Magyar élet menete az Avason elnevezésű felvonulását.

Miskolc, 2012. október 12., péntek (MTI) - Miskolci civil szervezetek nyílt levélben arra kérik a Jobbikot, hogy ne tartsa meg október 17-én a Magyar élet menete az Avason elnevezésű felvonulását.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott, tizenhárom civilszervezet által jegyzett levél arra kéri a pártot, hogy a "kiszámíthatatlan következményekkel, esetlegesen indulatok elszabadulásával járó felvonulás helyett keressék és találják meg az avasi közösség számára leghasznosabb megoldásokat."

Mint írják: az elmúlt évek során olyan közösségi kapcsolati rendszer alakult ki az Avason, "amely alkalmas arra, hogy bármelyik párt által esetlegesen felmutatandó Avas városrészt érintő fejlesztési programot véleményezni tudjon, és hozzá tudjon járulni egy olyan komplex fejlesztési terv megvalósításához, mely az életminőség javítását, az információhiány csökkentését, az itt élő lakosok részvételének segítését, közösségi cselekvéseket és ezekre alkalmas közösségi tér kialakítását tűzi ki célul."

Az október 17-ére szervezett menetelés helyett a fenti témákról szóló érdemi párbeszédre várjuk a párt és bármely más párt képviselőinek javaslatát egyeztetésre és továbbgondolásra - zárul a levél.

A Jobbik október elsején jelentette be: a Magyar élet menetét azért szervezte meg, hogy felhívja a kormány és a helyiek figyelmét arra, hogy "elfogyott az emberek türelme", valamint arra, hogy "Magyarországon ma nincs közbiztonság."

A Fidesz miskolci szervezete erre úgy reagált: "ha Miskolcnak, a miskolciaknak - és főleg az avasiaknak - nem tudnak vagy nem akarnak segíteni, legalább ne ártsanak!"

A Demokratikus Koalíció (DK) azt közölte: "Semmi nem indokolja, hogy a Jobbik saját önös politikai érdekeit szolgáló rasszista felvonulást tartson az avasi lakótelepen." A DK Menet a békéért elnevezéssel békés demonstrációt hirdetett ugyanerre a napra.

Ugyanezen a napon tart megmozdulást a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat is, amely a Hazáért, a demokráciáért elnevezéssel indít menetet, szintén az avasi lakótelepen.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában