Helyi közélet

2010.03.16. 15:07

Nem volt kevesebb zászló Tapolcán

<p>"Sajnos, Tapolcára egy darab zászlót sem tettek ki a nemzeti ünnep tiszteletére?"– vetette fel levelezőnk. Az illetékesek szerint ugyannyi volt kinn, mint máskor...</p>

"Sajnos, Tapolcára egy darab zászlót sem tettek ki a nemzeti ünnep tiszteletére, ránk most nem figyelnek, majd csak a szavazáskor. Minek ide lobogózás, kit érdekel Tapolca?" – veti fel Feith Károly levelezőnk az Agorán, az Észak-Magyarország internetes levelező fórumán.

Németh Zita, a Városgazda Kht. marketingmenedzsere elmondta, ugyanannyi zászlót tettek ki Tapolcára – úgy ötven darabot –, mint minden ünnepen. Minden oszlopra került egy, igaz, a mellékutcákra nem, de a város többi részén is csak a főútvonalakat lobogózzák fel. Arra gondol, hogy esetleg ellophattak a zászlókból, azért tűnt kevesebbnek. Azt nem tudta megmondani, hogy Tapolcáról a kihelyezettnél hány zászlóval érkezett vissza kevesebb. Az viszont tény, hogy városszerte 1200 nyeles és 20 árbócos (azaz kifeszített) zászlót helyeztek ki a munkatársai, ebből – a kedd délelőtti begyűjtéskor derült ki – 120-at loptak el. Tavaly a 996 kihelyezett zászlóból „csak” 17 tűnt el. Hogy mitől függ mennyinek kél lába? Németh Zita nem tudta megmondani, nem találtak rendszert a dologban. „Talán akkor többet lopnak, ha Diósgyőr meccs van az ünnep időszakában” – mondta, de hozzáfűzte: ez alkalommal ez nem indokolhatta a lopások nagy számát.

ÉM-HM

(A Kht. nemrégiben szerzett be újabb zászlókat, egy lobogó nyelestül 2800 forintba kerül.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában