Friss hírek

2008.11.07. 16:22

Óvintézkedések a DAC szombati kassai meccse előtt - magyarországi szurkolók esetleges jelenlétével is számolnak

<p>Vendéglátóként szigorú biztonsági intézkedésekkel készül a kassai MFK futballklub a dunaszerdahelyi DAC elleni szombati futballmérkőzésre. Erről a kassai klub honlapja számol be.</p>

A legfőbb szlovák ligában, a Corgoň Ligában ((corgony)) játszó két csapat meccsét ugyan a kassaiak nem tartják olyan kockázatosnak, mint a DAC és a pozsonyi Slovan közti, rendőri fellépés miatt egy időre meg is szakított múlt szombati dunaszerdahelyi mérkőzést, mégis a rendőrséggel és egy biztonsági céggel közösen készülnek.

A kassaiak honlapja szerint a meccs előtt a stadion hangosbemondóján keresztül figyelmezetni fogják a szurkolókat, hogy rendőrségi videofelvétel készül, tartózkodjanak a szélsőséges, rasszista és nemzetiségekkel szembeni gyűlöletet keltő megnyilvánulásoktól. Pirotechnika használata a mérkőzés idején, előtte és utána is tilos. Az MFK és a szlovák rendőrség a klub honlapja szerint nem zárja ki, hogy a meccsen diósgyőri drukkerek is jelen lehetnek, bár azok csapata szombaton kora este a Debrecennel játszik. "A mérkőzést úgy biztosítjuk, hogy mindkét eshetőséggel számolunk. Vagyis azzal is, hogy jönnek magyarországi szurkolók" - a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!