Varázsos este

A Napló bemutatja: David Copperfield október 6-án, 21 órai kezdettel lép színpadra a Főnix Csarnokban.

A Nagy Illúzió bensőséges estje. Ahogy azt többször hírül adtuk, ez a címe a világhírű varázsló műsorának, amellyel a Főnix Csarnok közönségét szeretné csütörtökön elkápráztatni, 43 állomásos fellépés-sorozatának 10. megállóhelyén.
Mint azt a szervezőktől megtudtuk, az igazán nem mindennapi attrakciót ahhoz mért háttér is övezi. A külföldi személyzet 70 fős, és ehhez még 100-as létszámú magyar „kontingens” csatlakozik; a technikáról pedig csak annyit: 30 tonnányi felszerelés fog lógni a csarnokban a tetőről…

Nem csoda hát, hogy a legénységet és a tartozékokat öt busz és öt kamion szállítja Debrecenbe. A szervezők azt is elárulták, hogy a vendégszeretet a konyha szintjén is kijár a „királynak”: az a magyar szakács főz neki, aki MichaelFlatleynek, Stingnek, EltonJohnnak, Lionel Richie-nek és még sok més hírességnek állította össze a menüt magyarországi fellépése alatt.

Copperfield mester, mint vérbeli profi, sokat ad a dokumentációra is: héttagú, debreceni egyetemistákból, nyelvtanárokból álló brigád fordítja le neki a róla megjelent cikkeket angolra, ugyanis David mester szeret mindent hazavinni, megőrizni és saját múzeumában – mivelhogy van neki – elraktározni.

Az öt fő elemből (Egyesítés; Gyilkos; A lottó; Ember kontra acél; 13) álló mutatványparádét az átvezető trükkök mellett filmvetítés is kiegészíti majd, s ne feledjük: a show szereplőit a közönség soraiból választja ki Copperfield – tehát igazából rólunk fog szólni a történet…