Varázslatos vidékeken

Akt.:
Az erdőbényei dugóhúzó-kiállításon a legkülönfélébb dugóeltávolító eszközök megtalálhatók
Az erdőbényei dugóhúzó-kiállításon a legkülönfélébb dugóeltávolító eszközök megtalálhatók - © Fotó: Ádám János
Erdőbénye, Golop – Erdőbényén dugóhúzó-­kiállítás nyílt, Golopon nagyszerű falunap volt.

Szombat óta az erdőbényei Szepsi Laczkó Máté Emlék­ház ad otthont a Dugó­Húzó Tárlat című, Némedi Varga Zoltán gyűjteményéből összeállított új, állandó kiállításnak. A mintegy 400 darabos kollekció főleg a kelet-európai, európai dugóhúzókra épül, találhatók benne régi, muzeális és új, érdekes és értékes darabok. A kiállítást a dugóhúzó-készítést és használatát bemutató filmek is színesítik, de látható az is, hogy dugóhúzó nélkül hogyan varázsolható ki a dugó az üvegből.

Fotó: Ádám János Fotó: Ádám János ©

Verőfényes napsütésben tartották meg ugyancsak szombaton a nagy hagyományokkal büszkélkedő i Szepsi Laczkó Máté Emlék­házot, amelynek alkalmából a település lakóin kívül vendégek is benépesítették a Vay-kastélyparkot. Elégedett lehetett Kiss Lajos, a település polgármestere a nagyszerű programmal.

– ÉM –


Egy újabb tokaji unikum

Egy újabb tokaji unikum

A nemrég megnyílt dugóhúzó-kiállítással nemcsak Erdőbénye, hanem az egész Tokaj-Hegyalja turisztikai látványossága és hozzáteszem, borkultúrája gyarapszik. Dr. Hörcsik Richárd jegyzete.

 

Huszonkettedjére ünnepelt együtt Golop

Huszonkettedjére ünnepelt együtt Golop

A kispályás foci és tűzijáték adott keretet szombaton a XXII. Golopi Falunapnak, amelynek alkalmából a település lakóin kívül vendégek is benépesítették a Vay-kastélyparkot.