Varázslatos barangolás a művészettel – VIII. Borsodi Művészeti Fesztivál

Varázslatos barangolás a művészettel – VIII. Borsodi Művészeti Fesztivál
Miskolc – Három új helyszín ( Berente, Borsodszirák és Sajókaza) is otthont ad majd a június 18-29. között tartandó VIII. Borsodi Művészeti Fesztivál eseményeinek.  

A VIII. Borsodi Művészeti Fesztivált 14 helyszínen tartják és 34 program lesz. Kazincbarcika önkormányzata és az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ szervezésében kedden sajtótájékoztatót tartottak a VIII. Borsodi Művészeti Fesztivál programjairól Miskolcon a Fortuna Étteremben.

Szitka Péter, Barcika polgármestere azt hangsúlyozta, hogy évről évre egyre nagyobb célközönséget szólaltat meg a rendezvénysorozat. A mostani programokból is megjósolható, hogy újabb siker előtt állunk – hangoztatta. Kerekes Ottó, az Egressy igazgatója köszönetet mondott a támogatásért az önkormányzatnak és a BorsodChem Zrt.-nek. A szervezők személye eleve garanciát jelent a színvonalas és nézőszórakoztató rendezvényekre. Ezt követően Sajó Attila, a fesztivál szervezője arról beszélt, hogy nem véletlenül lett a fesztivál szlogenje Varázslatos barangolás a művészettel. Összesen 14 helyszínen mutatják be a 34 programot. Már elővételben is szépen fogynak a jegyek. Az első fesztiválon még csak 4500-an voltak a 16 programon, tavaly már több mint tizenkétezren a harmincon. Most csak 17 rendezvény lesz belépődíjas. Csorba Csaba, az Egressy igazgatóhelyettese ízelítőül kiemelt néhány fellépőt, így a Bikinit, a Cotton Club Singers-t, a Benkó Dixieland Band-et és az R-GO-t. Gonda Ferenc, a Filmharmónia Kelet-Magyarország Kht. ügyvezető igazgatója megemlítette még a Moszkvai Patriarchátus Ortodox Kórust, a Savaria Barokk Zenekart és a Budapest Ragtime Band-et.

B. Gy.