Váratlanul eső első gólok

Sadjo ismét keményen küzdött
Sadjo ismét keményen küzdött
A labdarúgó NB I 22. fordulójában szombaton a Vasas vendége volt a Diósgyőr, ahol bár jól játszott mégis kétgólos hátrányt kellett ledolgoznia a DVTK-nak az 1 pontért.&nbsp video video

Sok piros-fehér szimpatizáns vonult fel a lelátón, nem is csoda, hogy a DVTK drukkerek leszurkolták a hazaiakat. Volt is okuk a jó hangulatra a vendégszurkolóknak, hiszen övéik uralták a játékot az első félidőben. A piros-fehéreket az sem zavarta meg, hogy hátsó alakzatuk már a meccs előtt megbomlott – Elek korai kiválása miatt (a védő a 2. percben kiesett a zöld gyepről egykori együttese salakos futópályájára és onnan már nem tudott visszajönni).

Aki véletlenül tévedt volna ki a Fáy utcába úgy, hogy nem ismeri a két gárdát, könnyen azt gondolhatta volna, hogy a Diósgyőr a hazai, a Vasas pedig a vendég, mert a piros-fehérek mezőnyfölényben játszottak, a piros-kékek meg a kontrákban gondolkodtak. Utóbbinak nem volt nagy látszata, mert a DVTK stabilan védekezett, ráadásul néhány ziccert is sikerült kialakítaniuk. Ezek azonban kimaradtak, és ezért joggal volt bosszús a látogatók szakvezetője.

Majd a második félidőben – gondolhatták a diósgyőri drukkerek a szünetben. Optimizmusukat táplálhatta, hogy a talaj már Afrika ,,kompatibilis” volt, azaz az elmúlt hetek sáros, mély pályái után a vendégek légiósai a technikás focinak kedvező játéktéren villoghattak. Volna, ha Kethevoamára nem figyeltek volna kettőzött erővel a hazaiak, ha Douvát hagyta volna ,,élni” őrzője, illetve ha Sadjo a védekezésben is Kincses fölé tudott volna nőni. Nem tudott, így a hazaiak utóbbi játékos előkészítésének köszönhetően váratlanul szereztek vezetést. Az előny felhozta a Vasast, és amikor a Kincses, Lázok duó másodszor is megoldhatatlan feladat elé állította a diósgyőri védelmet, eldőlni látszott a találkozó.

A kétgólos fór megnyugtatta a piros-kéket, de érkezett Douva gólja és ezzel ismét nyílt lett a mérkőzés. Ezzel együtt jó kis hajrá kerekedett, amelynek egyik érdekessége az egyenlítő gólt követő ,,tárgyalás” volt – a lelátóról úgy tűnt, hogy Halgas arról szerette volna meggyőzni az egyik asszisztens, hogy lövése után már túljutott a labda a gólvonalon. A döntetlen állást követő percekben még jobb lett a mérkőzés, de újabb találatot már egyik csapat sem tudott elérni. A kétgólos hátrányból felálló DVTK öröme nem lehet teljes, mert pontosabb végjátékkal az első félidőben megnyerhette volna a meccset.