Váratlanul érte a szakminisztert a sportszakállamtitkár lemondása

Váratlanul érte az önkormányzati minisztert Elbert Gábor sportért felelős szakállamtitkár hétfői lemondása – mondta a Független Hírügynökségnek Gyenesei István. A tárcavezető javaslatára, a miniszterelnök a kért augusztus 8-a helyett csak szeptember elsejei hatállyal fogadta el a szakállamtitkár lemondását – tekintettel az olimpiai játékokra.

Az önkormányzati miniszter a sportpolitika fő irányaiban egyetértett szakállamtitkárával, ám a munkafelfogásban, a szakmai súlypontok meghatározásában és a munkamegosztásban eltérő volt a véleményük. Ennek ellenére a tárcavezető nem tervezte, hogy Elbert Gábor felmentését kezdeményezze – mondta a Független Hírügynökségnek az önkormányzati miniszter. Gyenesei István korrektnek nevezte a szakállamtitkár bejelentését, bár az időzítés – szerinte – nem volt szerencsés.

Az önkormányzati miniszter hétfő délután találkozott a kormányfővel, aki szeptember elsejei hatállyal elfogadta a a szakállamtitkár felmentési kérelmét. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki veszi át ősztől a sportért felelős szakállamtitkár feladatait.