Várakozás a csornai vasúti átjáróban

Hét és fél órából csaknem három órán át zárva van egy vasúti átjáró napközben Győr-Moson-Sopron megyei Csornán. Ez derül ki a helyi rendőrség vizsgálatából. Ráadásul a GYSEV vonal a 86-os főutat keresztezi, így az úton mindennapos a torlódás. A vizsgálati adatokkal a rendőrök megkeresték a vasúttársaságot is, jelentős javulás azonban öt évig még biztos nem lesz.

Az átjáró környékén rendszeresek a dugók, a feltorlódó járművek miatt megbénul a belváros közlekedése és a 86-os főúton teljesen tönkrement az úttest. A rengeteg lakossági panasz miatt a rendőrök megvizsgálták a kereszteződés forgalmát: stopperórával mérték, hogy hányszor és mennyi ideig van lezárva a sorompó. Reggel fél 9-től délután 4-ig mértek. Az eredmény: hét és fél óra alatt 39-szer zárták le a sorompót és a járműveknek csaknem 3 órát kellett várakozniuk – mondta el a Független Hírügynökségnek Böröcz Péter százados, a Csornai Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályának vezetője.

Az adatokkal a rendőrök megkeresték a vasúttársaság illetékeseit is, akik megígérték, hogy megpróbálnak javítani a helyzeten. Már változtattak a tolatások gyakorlatán, a kocsi rendezés egy részét továbbra is itt kell elvégezni, mert nem lehet máshogy megoldani – tájékoztatta a hírügynökséget Kucsrea György, a GYSEV Zrt. vagyonvédelmi főmunkatársa.

A változtatások hatása egyelőre alig érezhető. Végső megoldást a csornai elkerülő út megépítése jelent majd, amelyet legkorábban 2012-re ígérnek.