Sport

2017.06.17. 19:13

Diáksport: Miskolc négy napig „főváros” lesz

Miskolc - A Magyar Diáksport Szövetség idén ünnepli 30 éves jubileumát.

Miskolc - A Magyar Diáksport Szövetség idén ünnepli 30 éves jubileumát.

Az alkalom különlegessé teszi a diákolimpiai országos döntőket is. Különösen igaz ez a Miskolcon megrendezésre kerülő kisiskolák sportversenye országos diák­olimpiai döntőre.

Csaknem ezren

A tanév egyik legnagyobb rendezvényén csaknem ezer diáksportoló veszi birtokába Miskolc legnagyobb sportlétesítményeit június 18–21 között. Az országos döntőre olyan kis­iskolák csapatai és versenyzői jutottak be, amelyek 200 fő alatti intézményben tanulnak. A diáksportolók három sportágban versenyeznek: atlétika, leánykézilabda és fiúlabdarúgás. A megyei döntők után 110 iskola jutott el Miskolcra, hogy kivívja a diák­olimpia bajnoka címet.

Az országos döntő nyitóünnepségére június 18-án délután 4 órától kerül sor a miskolci városi sportcsarnokban. Megyénket a következő iskolák képviselik, atlétika leány csapat: Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola, Mezőnyárád. Atlétika fiú csapat: Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola, Mezőnyárád. Svéd váltó: Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola, Mezőnyárád, Mezőkövesdi Általános Iskola, Bükkzsérci Tagiskola. 600 és 800 m: Szögliget Általános Iskola, Balassi Bálint Általános Iskola, Ragály. Leánykézilabda: Arany János Általános Iskola, Mezőnagymihály. Fiúlabdarúgás: Lajos Árpád Általános Iskola, Dédestapolcsány.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!