ERDON Helyi hírek

2007.10.25. 15:08

Novemberre várják a pályázat eredményét

<p>Szatmár megye - A nagykárolyi 3–as Számú Általános Iskola is részt vett annak a pályázatnak az összellításában, amely a hátrányos helyzetben élő kisebbségek felzárkóztatásáról szól. November közepén lesz eredmény.</p>

Az uniós pályázatok jelentik az egyetlen módot a fejlődésre, fejlesztésre, mondta el lapunknak Demeter Éva, a nagykárolyi iskola igazgatónője. Mindennél fontosabb, hogy egy intézmény vezetője nyitott legyen az újításra, képes legyen haladni a korral, mert a fejlesztésekhez szükséges pénzösszeget csak az uniós pályázati kiírások révén lehet megszerezni.

A Főtanfelügyelőségen keresztül egy Phare projektben is részt vesz az iskola. A pályázat tematikája, a hátrányos helyzetű csoportok felzárkóztatását célozza meg. Ez nagyon nehéz és hosszadalmas munkafolyamat, hiszen az emberek gondolkodását, mentalitását kell először is megváltoztatniuk, mondta az igazgatónő. A nagykárolyi tanintézményhez több más iskola, óvoda is adminszitrációja is tartozik. Így a Marinescu úton található iskola és óvoda is, ahova nehéz helyzetben élő, jobbára roma szülők járatják gyerekeiket. Ezeknek a gyerekeknek a felzárkóztatása a legnehezebb, ezért az idei tanévet ők már nem külön épületben, hanem a 3–as Iskola központi részében kezdték meg. Az óvodások a Marinescu utcán maradtak, de az iskolásokat próbálják integrálni.

Tőtős Tímea 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!