Molnár Péter – Vannak még lépcsőfokok

Akt.:
Molnár Péter - Vannak még lépcsőfokok
Molnár Péter - Vannak még lépcsőfokok
Szeged, Tiszaújváros – A TVSE kajakosa június 15-17. között Szegeden válogatózik az ötkarikás részvételért.

Bő öt héten belül kiderül, hogy milyen összetételben utazik a magyar kajak-kenu válogatott az idei olimpiára, ugyanis július 9-én – a kapitány előterjesztése alapján – az elnökség dönt a játékokra akkreditálandó versenyzőkről. Addig azonban vár még egy-két feladat a jelöltekre, így Molnár Péterre, a Tiszaújvárosi VSE kajakosára is, aki a tavalyi, szegedi világbajnokságon megszerezte a kvótát K-1 200 méteren. Mivel azonban az nem névre szól, a dél-borsodi klub sportolójának be kell bizonyítania, hogy ő érdemli meg a rajthoz állást az angol fővárosban. Ezen a távon, és ebben a számban az első válogatót június 16-17-én rendezik Szegeden.

– Bizonyára jó páran fogunk indulni, én három-négy olyan potenciális ellenfélre számítok, akikre nagyon oda kell majd figyelni – nyilatkozta lapunknak Molnár Péter, így folytatva: – Az eddigi eredmények azt mutatják, ha a felkészülésemmel, az edzésmunkával minden rendben van, miként most is, akkor nem lesz, lehet probléma, de a kétszáz méter sprint szám, amelyen bármi megtörténhet.

Egyelőre elhesegeti

Molnár Péter természetesen elsősorban a legoptimálisabb forgatókönyvvel számol, hiszen amennyiben nyerni tud Szegeden, akkor a zágrábi Eb-n (június 22-24.) is megmutathatja képességeit.

– Hiszek az itthoni sikerben, és akkor Horvátországban az lenne a célom, hogy az első ötben végezzek, netán ugyanúgy a dobogón, mint tavaly. Bízom benne, hogy ez elégnek bizonyulna a londoni részvételhez, és nem kerül sor pótválogatóra július 6. és 8. között – jelentette ki a 26 éves lapátos, akinek Sári Nándor a trénere.

A látótávolságon belül lévő ötkarikás játékokról Molnár Péter az alábbi gondolatokat fogalmazta meg:

– Egy ilyen esemény mindig ott van az ember fejében, valahol hátul, de még vannak lépcsőfokok, amiket addig meg kell másznom. Egyelőre igyekszem félretenni, elhesegetni ezeket a gondolatokat, pillanatnyilag fizikálisan és mentálisan is a válogatóra koncentrálok, amely nem különbözik más eddigi válogatóktól. Londonnal ráérek törődni akkor, ha már a kezemben van a repülőjegy és várom, hogy a gép felszálljon.

ÉM-MI


Tények

Az olimpia keret felkészülése június 26. és augusztus 3. között zajlik majd Dunavarsányban és Szolnokon. Londonba augusztus 4-én reggel utazik a magyar kajak-kenu válogatott. Az olimpiai játékok csapatvezetői értekezletéig betegség, formahanyatlás vagy egyéb az indulást befolyásoló és kizáró ok miatt a felnőtt szövetségi kapitánynak az olimpiára akkreditált és tartalékként behívott versenyzőkből joga van az eredetileg július 9-én megnevezett induló egységeken – a kajak-kenu sportágvezetővel egyeztetve, a magyar olimpiai csapat vezetőjének jóváhagyásával – változtatni és a változtatásokat a technikai értekezleten szükség szerint megtenni.