Vándorkiállításra indultak a Kulturális Fővárosok

Európa arcai elevenednek meg Győrben csütörtök délutántól. A szabadtéri fotókiállításon Európa Kulturális Fővárosai láthatók egy héten át. Többek között Párizs, Graz, Lisszabon, Nagyszeben és Pécs tereit, épületeit, mindennapjait mutatják be a Városháza téren felállított óriásnyomatok.

A HP Képalkotási és Nyomtatási Üzletága tavaly novemberben írt ki nemzetközi fotópályázatot “A kultúra Európája, az urbanitás kultúrája” címmel. A kiírásban egy feltétel szerepelt, a fotóművészek alkotásai európai városokat mutassanak be. A pályázatra több mint 700 digitális fotó érkezett, ebből válogatta ki a zsűri azt a negyven képet, melyet óriásnyomatban láthat a közönség, először a győri Városháza téren.

A szabadtéri fényképalbumot egy-egy héten át Győrben, Egerben, Miskolcon, Debrecenben, Sopronban, Budapesten majd végül Pécsett láthatja a közönség. A látogatók minden helyszínen szavazhatnak az általuk legjobbnak ítélt képre. A vándorkiállítás végén a legtöbb szavazatot kapott fotó alkotóját közönségdíjjal jutalmazzák a szervezők.