Vandálok tördelik éjszakánként a fehérvári játszótereket

Éjszakánként vandálok teszik használhatatlanná a székesfehérvári játszótereket. Egy év alatt kb. négymillió forintos kárt okoztak. A városban két éve zajlik a játszóhelyek EU – szabványosítása. Több esetben a már felújított eszközök pótlását kezdheti újra a játszótereket karbantartó cég.

Tavaly több mint 300 millió forintot költött az önkormányzat Székesfehérváron a játszóterek felújítására. Ebből a pénzből 32 játszóhely újult meg. A balesetveszélyes eszközöket mind leszerelték, de folyamatosan alakítják át a játszóhelyeket úgy, hogy megfeleljenek az EU- szabványnak.

Hétvégeken az éjszakai órákban ismeretlenek rendszeresen törnek-zúznak a játszótereken. A játékokat, padokat, szemétgyűjtőket és a fákat tördelve egy év alatt kb. négymillió forint kárt okoztak. A legutóbb csak egy játszótéren 1.2 milliós kár keletkezett. A rendőrségi feljelentés eddig nem vezetett eredményre – mondta a Független Hírügynökségnek Szakonyi László, a játszóterek karbantartását végző Városgondnokság vezetője.

A kisgyerekes szülők sokszor türelmetlenek, mert az eszközök pótlására nem mindig van azonnal pénz. Az önkormányzat egyébként még ebben az évben újabb 300 millió forintot fordít a régi játszóterek biztonságosabbá és modernebbé tételére. A város 150 játszóterének eddig csak a felét újították fel az unios előírásoknak megfelelően – tette hozzá Szakonyi László.