„Vandál módon pusztítják a fát”

„Vandál módon pusztítják a fát”
Miskolc – Fakivágás magánterületen: engedély kell vagy sem? A cég nem akart nyilatkozni. A Minna Tejipari Rt. telephelyén vandál módon pusztítják a
fákat – jelezte lapunk egyik olvasója.

Mint írta: az értékesebb törzseket elszállítják, a felesleget egész éjszaka égetik, szennyezve a környezetet. Az olvasó szerint egy fa kivágásához engedély kell, és nem érti, hogy a cég erre hogyan kaphatott.

– Nem kell engedély a magánterületen lévő fák kivágásához, sőt bejelentési kötelezettség sincs – tájékoztatta lapunkat Veres László, a városháza szóvivője. Hozzátette: ennek ellenére a tejipari cég jelezte a kivágást az önkormányzat környezetvédelmi osztályán, és a szakemberek jártak is a helyszínen megvizsgálni a fákat. Ott megállapították: idősebb nyárfákról van szó, amelyek allergének, és koruk miatt veszélyesek is.

Tekintsük semmisnek

Az önkormányzat információja szerint a cég telepít a kivágott fák helyére fiatal fenyőket – mondta Veres László. Az égetéssel kapcsolatban a szóvivő elmondta: ezért az önkormányzat illetékes osztálya figyelmeztetni fogja a céget.
Meg szerettük volna kérdezni a Minna Tejipari Rt. -t is a fakivágásról, de akihez először irányítottak minket pár mondat után azt mondta: tekintsük semmisnek a nyilatkozatát. Ezt azzal indokolta, hogy ő nem is nyilatkozhat, csak a cégvezető. Őt azonban a hétfői napon nem tudtuk elérni.