VANCOUVERI OLIMPIA – Tweetelnek az amerikai versenyzõk

Összeállította a mikroblogot vezetõ, avagy “tweetelõ” amerikai olimpikonok névsorát a Twitter mikroblog-szolgáltató, amelybõl kiderül, hogy számos atléta készül a vancouveri téli játékok online “közvetítésére”.

A listán szerepel az amerikai sízõ, Lindsey Vonn, aki 38 ezer követõjével a legnépszerûbb olimpikonok között van. Õ egyébként Facebook-oldalán is összegyûjtötte rajongóit, akik ezeken a csatornákon folyamatosan értesülhetnek a sportolónõ olimpiai felkészülésérõl is.

Népszerû Angela Ruggiero mikroblogja is – az amerikai nõi jégkorong-csapat tagjának bejegyzéseire csaknem 35 ezren kíváncsiak. A sportolónõ elsõ vancouveri élményei közöl az olimpiai falut emelte ki, amit “csodálatosként” írt le. Az olimpikonok szálláshelye elnyerte egyébként a snowboardos Louie Vito tetszését is, aki a falut egyszerûen “klassznak” tartja, és csak azt kifogásolta Twitter-bejegyzésében, hogy a vendéglátóik “kifelejtették a tévéket” a szobákból.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sem akart eközben lemaradni online-vonalon az internetezõ sportolóktól: a Facebook közösségi oldalon létrehozták a 2010-es ötkarikás játékok oldalát, amely egy hét alatt egymillió rajongót gyûjtött.

A XXI. téli olimpiai játékok helyi idõ szerint pénteken este 18 órakor (közép-európai idõ szerint szombaton hajnali háromkor) kezdõdnek a kanadai Vancouverben. A játékok február 28-ig tartanak a városban, valamint egy tõle 120 kilométerre lévõ településen, Whistlerben. A téli olimpián 82 ország több mint 2500 versenyzõje vesz részt, Magyarországot 16 sportoló képviseli.Sporthírek