VANCOUVER 2010 – Pulai Imre is bukott korábban a halálpályán – RTL Híradó

Kétszer is bukott Pulai Imre azon a szánkópályán, ahol pénteken edzés meghalt egy grúz versenyzõ. A 10 éve kenusként olimpiai bajnoki címet szerzõ Pulai Imre szánkón indult volna a téli olimpián, ezért novemberben többször is kipróbálta katlant. Azt mondja, ez a legveszélyesebb szánkópálya a világon – hangzott el az RTL Híradóban.

Pulai Imre szerint a pálya egy labirintus, és mivel a szánkó eléri a 150-160-as sebességet, nagyon nehéz bevenni a kanyarokat, nincs idõ igazából elõrenézni és megfigyelni a pálya íveit.

Pulai azt mondja, nem ez volt az elsõ baleset. Õ is kétszer borult, de szerencsés volt, csak a hátát verte be. De az edzéseken gyakoriak a törések, többen pedig úgy beütik a fejüket, hogy elájulnak.. Azt mondja, a versenyzõk már többször szóvá tették, hogy a pályák egyre veszélyesebbek.

A 42 éves magyar versenyzõ azt mondta, ha az ember hibázik egy kicsit, és azt nem tudja helyre tenni a következõ kanyarig, akkor megint jön egy kis hiba, és egy idõ után ez már akkora hibamennyiség, hogy nem tudja a szánkót megfogni.

A szervezõbizottság szerint nem a pálya hibája okozta a balesetet, hanem az, hogy a versenyzõ hibázott, és nem tudta irányítani a szánkóját. A tragédia ellenére a szánkóversenyt megtartják és a grúz olimpikonok sem lépnek vissza. De a halálos kanyarban megemelték az oldalfalat.