,,Van stratégia és jövőkép is”

Hatvani Olivér, a DKSK élvonalbeli női kosárlabdacsapatát működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosának képviselője határozott, s biztos abban, hogy a diósgyőri kosárlabdasport életben fog maradni.

A város által megvont 20 millió forintos támogatás, illetve a támogatási szerződés felbontásának ellenére: ,,Effelől szemernyi kétségem sincs, s egyúttal üzenem a kétkedőknek: a DKSK-nak van stratégiája, van felvázolt jövőképe, hogy miként haladjon tovább. Azt azért mindenképpen kihangsúlyoznám, a klub nem kizárólag az önkormányzati pénzre épít, hiszen, és ezt dokumentálni tudom, a költségvetésünk 50-60 százaléka más úton, cégektől, vállalkozásoktól, magánszemélyektől érkezik hozzánk. A döntés természetesen egyfajta arculcsapás volt, de én hiszek a városban, annak vezetőiben, hogy sikerül megtalálnunk a megfelelő megoldást”.

Csak szóban

Miért mulasztották el tájékoztatni a APEH-hel kapcsolatos huzavonáról, eljárásról a várost, ami a szerződés felmondásának indoka volt? – kérdeztük Hatvani Olivértől. ,,Az adóhatósággal folyamatos kapcsolatban álltunk, hiszen volt egy kérvényünk, amit elutasítottak. Aztán másodszor is tárgyaltunk, beadtunk egy újabb papírt, amit még nem bíráltak el. Nos, ezután ment el a levelük a város részére. Mi folyamatosan tájékoztatást adtunk a helyzetről, hogy a megállapodás folyamatban van az APEH-hel, ezért nem igazán értem a dolgot. Egyébként várjuk a döntést írásban, mivel az információkat egyelőre szóban kaptam, kaptunk meg.”

Kezdik elérni

Tapodi Péter, a klub ügyvezetője és vezetőedzője a vasárnapi, 17 órától kezdődő BEAC elleni idegenbeli bajnoki kapcsán megjegyezte: ,,A héten leginkább az foglalkoztatott, hogy Fodor térde bevizesedett, edzéseket hagyott ki. Visszatérve a kecskeméti összecsapásra: több hónap után végre teljes kerettel tudtunk készülni, ami egy negyedet leszámítva meg is látszott a teljesítményen. A csapat kezdi elérni azt a sebességet, azt a hőfokot, azt a stílust, amely ennek a DKSK-nak stílusa kell legyen. Ebbe néhányszor még hiba csúszik, ahogyan Kecskeméten, de ezt szeretnénk tökéletesíteni, csiszolni az úgynevezett ,,nagy” mérkőzésekre.”

Berényi

Ma tartották a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének tisztújító küldöttgyűlését, amelyen a résztvevők Berényi Jánost választották meg elnöknek. A titkos szavazáson a Magyar Tenisz Szövetséget is irányító közgazdász 67, míg riválisa, a tavaly májusban elnökké választott Németh László 36 szavazatot kapott. Ezzel pont került a kilenc hónapja húzódó kosaras belviszály végére.