Van mit ünnepelni: öt év alatt sokat fejlődtek

Akt.:
Elismerések átadása és gálaműsor a Kormánytisztviselői nap alkalmából a színházban
Elismerések átadása és gálaműsor a Kormánytisztviselői nap alkalmából a színházban - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Ma van a köz- és kormánytisztviselők napja. Ebből az alkalomból kedden délután ünnepséget rendezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal a Miskolci Nemzeti Színházban. Az eseményen huszonketten kaptak különböző elismeréseket.

– Az ötödik alkalom, hogy kormánytisztviselői napot tartunk a megyei kormányhivatalban – kezdte ünnepi beszédét Demeter Ervin kormánymegbízott. – Ilyenkor két dolgot érdemes megemlíteni. Egyszer az ember maga mögé néz, hogy miként jutottunk el idáig, másrészt előretekint, merre is menjünk tovább. Öt évvel ezelőtt egy regionális közigazgatási hivatal egyik nem önálló szervezeti egységeként léteztünk 82 fővel. Ma az ország egyik legnagyobb kormányhivatalaként 2545 kormánytisztviselővel, több 100 önálló hatáskörrel és 16 járási központtal működünk. A kormánymegbízott arról is beszélt: folyamatosan dolgoznak és „hozzák létre” a második generációs kormány­ablakokat, fokozatosan veszik át a feladatokat az önkormányzatoktól és számos más keretek között végzett szakhatósági feladatot is.

– Megteremtettük az alapjait egy egyszerűbb, hatékonyabb, olcsóbb hivatalnak, és letettük egy jó állam alapköveit – fogalmazott.

Demeter Ervin szavai után dr. Komáromi Éva hivatalvezető lépett a pulpitusra.

– 18 éve immár a köz- és kormánytisztviselők is államilag elismert ünnepnapot kaptak – mondta, és beszélt saját köztisztviselői pályájáról. – A köz szolgálata számomra soha sem teher! Jó érzés szűkebb környezetem megbecsült tagjának lenni, ahol tudom, hogy számítanak szaktudásomra. Az elismerés az elismertek számára megtisztelő, de felelősség is, és kiemelkedő teljesítményre, még több munkára sarkall.

ÉM-JLI