Van Gogh Budapesten – több mint 480 ezer látogatóval zárt a kiállítás

Soha annyian nem látogattak még el a Szépművészeti Múzeum egy tárlatára, mint ahányan a Van Gogh kiállításra. Baán László, a múzeum főigazgatója, a Független Hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a Van Gogh Budapesten című tárlatot december 1-e és április 1-e között több mint 480 ezer látogató nézte meg a Szépművészeti Múzeumban.

Baán László szerkesztőségünkkel közölte, a Van Gogh életművét bemutató kiállítás a térségben is népszerűnek bizonyult. A látogatók egynegyede, több mint 100 ezren külföldről érkeztek. Az utolsó órákban is nagyszámban váltottak jegyet a látogatók a holland festőművész tárlatára – tette hozzá a főigazgató. A rendszerváltás utáni legsikeresebb és leglátogatottabb magyarországi kiállítás december 1-én nyílt és április 1-én éjfélkor zárt.

A Szépművészeti Múzeum főigazgatója elmondta, átléptek egy küszöböt ezzel a rekordnézettséget vonzó tárlattal, de a Van Gogh tárlat nem “végcél” volt, tette hozzá Baán László. A május közepén nyíló “…és akkor megérkeztek az inkák” című kiállítás kapcsán is több százezer látogatóra számít a főigazgató. A 3000 évet átölelő, a spanyol hódítás előtti kultúrákat bemutató tárlatra több mint 300 műtárgy érkezik perui, spanyol és német múzeumokból, tájékoztatott Baán László.