Vámpírok népszerűsítik az olvasást Hódmezővásárhelyen

Országos Twilight-vetélkedőt tartanak pénteken Hódmezővásárhelyen. Az ország 33 településéről összesen 47 csapat nevezett be a versenyre, amely tavaly szeptemberben indult és azóta 6 fordulóban mérhették össze tudásukat a versenyzők.

A végső megmérettetésre pénteken kerül sor – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Göbl Vilmos a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat szóvivője. A próbatétel célja az olvasás népszerűsítése.

A Hódmezővásárhelyi Integrált Szakközépiskola és Szakiskola Eötvös József Székhelyintézménye által szervezett országos Twilight-vetélkedő Stephenie Meyer amerikai írónő négykötetes bestseller regénysorozatára épül. A verseny legfontosabb célja az olvasás és könyvtárhasználat népszerűsítése, de a korszerű pedagógiai elvek és módszerek is hangsúlyt kapnak. A többszintű kompetenciafejlesztést szövegértési- és szövegalkotási feladatokkal, valamint matematikai, logikai feladványokkal, a szociális kompetencia fejlesztését a csapatmunka révén, a kommunikáció fejlesztését a döntő villámkérdéseivel szeretnék fejleszteni a szervezők.

A vetélkedő 6 fordulós, 2010 szeptemberében kezdődött és pénteken ér véget. Eddig öt internetes fordulón kellett megfelelniük az indulóknak. A legjobb eredményt elérő 16 csapat juthatott tovább és indulhat el a pénteki döntőn. A csapatok három főből állnak. Legtöbben középiskolások, de vannak általános iskolásokból álló csapatok és felnőttek is indultak egyéni versenyzőként.

A döntőt pénteken a szervező iskola tantermeiben és a városi sportarénában rendezik meg, ahol a verseny után gazdag programokban vehetnek részt az indulók. Lesz ereklyebörze, író-olvasó találkozó Szurovecz Kitti írónővel, zárásképpen pedig egy karaokepartival egybekötött vámpírbálra várják a résztvevőket.
– Független Hírügynökség –