Vámospércs: új utca, harminchét telekkel

A megyeszékhelytől húsz km-re fekvő kisváros határos a “nagyvárossal”, ugyanis Debrecen közigazgatási határa a településig terjed.

Ez is vonzó tényező a letelepedni szándékozóknak, amellett, hogy a város vezetése is mindent megtesz a megtartó erő növelése érdekében. A napokban kezdték el értékesíteni azt a harminhét telket, amelyet a Nyírmártonfalva felé vezető úton alakított ki az önkormányzat. A részben önkormányzati tulajdonú mezőgazdasági területhez a lakosságtól vásárolt szántókkal együtt alakult ki az új utca, amelynek infrastukturája folyamatosan épül.

Előzetesen már tizenkilencen jelezték vásárlási szándékukat, de a helyszíni szemle alkalmával, amelyen a polgármester, és a jegyző is részt vett, öten véglegesítették vásárlási szándékukat. Fagyal Barna polgármester optimista, hisz eddig minden önkormányzati telek gazdára talált. A város központjában sajnos már nincs területünk, így kénytelenek vagyunk folytatni a várost Nyírmártonfalva és hamarosan Debrecen felé is.

A telkek árát középszinten határoztuk meg 2.500.-ft/ m2, hogy a fiatalok számára, de az idetelepülők számára is elérhető legyen. Teleknagyságtól függően két millió forint körüli összeg esik egy telekért. A beépítési kötelezettség is humánus, hisz öt évben állapítottuk meg. A telkek értékesítéséből befolyó közel hetven millió forint felét felemésztik az utcanyitás költségei, másik felét újabb beruházások önrészeként fogunk felhasználni – tudtuk meg a polgármestertől.

Sz. V. É.