Változik az IC-k menetrendje!

Vasút
Vasút
Budapest, Debrecen – A MÁV tájékoztatás szerint lényeges változások lesznek holnaptól, március 22-től május 9-ig a Budapest–Cegléd–Nyíregyháza, illetve a Budapest–Szeged vonal menetrendjében.

Pályaépítést végeznek a Pestszentlőrinc–Vecsés vasúti szakaszon március 22-től május 9-ig. Ez idő alatt a Budapest–Cegléd–Szolnok–Nyíregyháza, illetve a Budapest–Szeged közötti vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A Budapest–Cegléd–Záhony vonalon a Nyugati pályaudvarról induló és oda érkező gyorsvonatok módosított menetrend szerint haladnak a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalszakaszon.

A Budapest–Cegléd–Záhony vonalon közlekedő InterCity vonatok Szolnok és a Nyugati pályaudvar között kerülő útvonalon Újszász érintésével járnak. Cegléd és Kőbánya-Kispest állomást, illetve Budapest-Zugló megállóhelyet nem érintik.

A nyíregyházi IC vonatok a Nyugati pályaudvarról 10-15-20 perccel korábban indulnak, vagyis minden óra ötödik percében. Budapestre körülbelül ennyivel később érkeznek meg. A szegedi IC-vonatok is korábban, minden óra 28. percében indulnak a Nyugatiból, Szegedről pedig minden óra 42. percében.