Változik a családi pótlék kifizetése jövőre

Család
Család
2008-tól minden jogosultnak a Magyar Államkincstár fizeti majd a családi pótlékot. A legalább 100 főt foglalkoztató cégek január elsejéig vonulnak ki ebből a rendszerből, a többi társaság pedig később.

A változás a családok harmadát érinti, a többieknek eddig is az államkincstár utalta a pénzt – írja a Népszava.

Csaknem 3 és félezer olyan cég van itthon, amelyek legalább 100 főt foglalkoztatnak. Dolgozóik a decemberi családi pótlék januárban esedékes részét még munkahelyüktől, a januári, februárban esedékes összeget már az államkincstártól kapják. A 200 és 500 munkavállalót foglalkoztatókat februárban érinti a változás, a nagyobb foglalkoztatók kezéből pedig márciusban kerül ki az utalás.

A munkahelyek a bérek kifizetésétől függően 3-án, esetleg 10-én fizetnek, az államkincstárnak 15-ig van erre lehetősége. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium szerint a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hónap első hetében mindenki megkapja a pótlékot, akinek jár.

A törvénymódosítással a csődbe ment munkahelyen dolgozók sem kerülhetnek kellemetlen helyzetbe, és munkahelyváltás miatt sem kell több hónapig várniuk a pénzre az érintetteknek – ígéri a szaktárca.

Kapcsolódó cikkek: