Friss hírek

2009.11.03. 05:44

Immár 800. alkalommal adták elõ a Dzsungel Könyvét

<p>Amikor 1996-ban bemutatták, még nem gondolták, hogy a nyolcszázadik elõadást is megéri a Dzsungel Könyve a Pesti Színházban - mondta a hétfõ esti, ünnepi elõadás után Hegedûs D. Géza, a darab rendezõje. Hozzátette: valószínûleg azért ilyen sikeres a produkció, mert azon túl, hogy kiváló a szöveg és a zene, olyan értékeket közvetít, amelyek mindenki számára fontosak. Az elõadás után a szerzõk is felmentek a színpadra, és egy hatalmas tortával ünnepelték meg a 800. elõadást.</p>

Olyan színészek is vannak, akik mind a nyolcszáz alkalommal szerepeltek a darabban: Méhes László és Borbiczki Ferenc eddig egyetlen elõadásról sem hiányzott. A Dzsungel Könyve rendezõje a hétfõ esti elõadás után elmondta, hogy 1996-ban, a darab bemutatójakor is gondolták, hogy nagy siker várható, de azt nem sejtették, hogy a nyolcszázadik elõadásig is eljutnak.

Hegedûs D. Géza szerint a Dzsungel Könyve azért tölti meg még mindig a Pesti Színházat, mert a mellett, hogy nagyon jó a zenéje és a szövege nevel is. Olyan értékek jelennek meg benne mint a szeretet, a gondoskodás, a felelõsség, a hûség.

Az elõadás után a szerzõk, Dés László, Geszti Péter, Békés Pál és a rendezõ Hegedûs D. Géza is felmentek a színpadra, és egy hatalmas tortával ünnepelték a jubileumot. Egy kivetítõn pedig részleteket lehetett megnézni a darabból az elmúlt éveben készült felvételekrõl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!