Változékony idő Borsodban

Változékony idő Borsodban
Vasárnap a nap első felében egy gyenge hidegfront alakítja időjárásunkat, ezért sok felhőre és csapadékra is készülhetünk. Bujdosó Bence előrejelzése.

Vasárnap a nap első felében egy gyenge hidegfront alakítja időjárásunkat, ezért sok felhőre és csapadékra is készülhetünk.

Hétfőtől átmenetileg több lesz a napsütés, de szerdától egy ciklon hatására jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás.

Vasárnap eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé fordulhat még elő eső, zápor. Területi átlagban 5 mm-nél több csapadék nem valószínű. Később felszakadozik a felhőzet, többórás napsütésre lehet számítani, de helyenként kialakulhat futó zápor. Reggel és éjszaka több helyen párás lesz a levegő, foltokban sűrű köd képződik. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de a kora délutáni órákban időnként megélénkül az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet vasárnap reggelre 9, 11 fok közé csökken, napközben 16, 17 fokig emelkedik.

Hétfőn a többórás napsütés mellett, többször erősen megnövekszik a felhőzet. Elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor. A reggeli és éjszakai órákban köd képződhet. Mérsékelt marad az északias szél. A hőmérséklet hétfő reggelre 3, 6 fok közé csökken, ezért a fagyzugos területeken talaj menti fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 17 fok között alakul.

A következő napokban

Kedden még csak kisebb záporok alakulnak ki, a több-kevesebb napsütés mellett. Szerdától azonban túlnyomóan borult lesz az ég, és egyre többfelé lehet számítani esőre, záporra, zivatarra. Csütörtökön és pénteken jelentős mennyiségű csapadék ígérkezik. Szombattól javulhat az időjárás jellege. A hőmérséklet viszont emelkedik.

Bujdosó Bence