Változások a BKV menetrendjében az ünnep miatt

Több BKV járat módosított útvonalon közlekedik az október 23-i rendezvények miatt. Ezek egy része már 22-én este megkezdődik, ezért a közlekedési társaság arra kéri az utasokat, hogy tájékozódjanak indulás előtt. A rendezvények idején további módosítások is lehetnek.

Szerdán 16 óra 30 perc és 19 óra között fáklyás felvonulást tartanak a Műegyetem és a Bem tér között, ezért a villamosok megosztva, illetve rövidebb útvonalon járnak, az autóbuszokat pedig elterelik.

Október 23-án reggel 6 óra és 11 óra között lezárják a Kossuth teret és a Vértanúk terét, és szinte egész napra a Dísz teret és az Andrássy utat. Időszakos zárások lesznek 10 és 14 óra között a Hősök terén és Dózsa György úton a Városligeti fasor és a Podmaniczky út között, 13-tól 21 óráig a Bajcsy-Zsilinszky út Deák tér és Andrássy út közötti szakaszán, valamint 15 és 24 óra között az Alkotmány utcában.

Az állami lobogó felvonása és a koszorúzás miatt rövidített úton járnak a Kossuth teret, illetve a Vértanúk terét keresztező járatok, a 2-es metró Kossuth Lajos téri megállóját operatív döntés alapján lezárhatják. Az ünnepi műsor miatt 10 és 12 óra között lezárják a Hősök terét is, a trolibuszok és az autóbuszok módosított útvonalon járnak majd.

Délelőtt fél 10-kor lezárják az Andrássy utat a Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton és más rendezvények miatt. A kisföldalatti 14 és 16 óra között nem áll meg az Operánál, majd 16 órától üzemzárásig nem jár, a buszok pedig módosított útvonalon kerülik el ezt a szakaszt. Ugyancsak a Szupermaraton miatt 9 órától lezárják az Istenhegyi utat, a Clark Ádám teret és a Lánchidat. Egyes buszok akadályoztatva haladnak majd, míg mások rövidített útvonalon járnak.

A Budai vár területén tartandó megemlékezés miatt a 16-os jelzésű busz 8 órától üzemzárásig rövidebb útvonalon, a Moszkva tér és a Batthyány tér között közlekedik, és a 16A jelzésű járat is rövidebb útvonalon megy fel a Várba.

16 és 20 óra között demonstráció lesz a XIII. kerületben, emiatt lezárják a Róbert Károly körút Lehet és Váci út közötti szakaszát. Az autóbuszok nem érintik az Árpád híd autóbusz-végállomást, az 1-es villamosok egy ideig rövidebb úton járnak, majd 1V jelzésű pótlóbusz közlekedik a vonalon.

Zárva lesznek az Auchan és a Tesco áruházak, így az azokat érintő járatok menetrendjében is változás lesz. Ezek a buszok a szokásosnál ritkábban indulnak a végállomásokról, illetve rövidebb úton közlekednek.