Válság „show” Komlóstetőn

Miskolc – A komlóstetői volt háziorvosi rendelő kapcsán fejtette ki álláspontját pénteken az MSZP és a terület önkormányzati képviselője.

Komlóstető önkormányzati képviselője Gazdusné Pankucsi Katalin és Miskolc polgármestere Dr. Kriza Ákos érzéketlenségükről tesznek tanúbizonyságot, amikor a volt komlóstetői háziorvosi rendelő helyén 2009-ben megalakult nyugdíjasklubbot az utcára teszik egy kampányígéret miatt! – jelentette ki Szihalmi Péter, az MSZP Miskolc és Környéke Helyi Szervezetének alelnöke egy pénteki sajtótájékoztatón.

Szerinte a nyugdíjasokat kirúgják a klubházból és a háziorvosi rendelőket költöztetik vissza a Vasgyári SZTK épületéből. Ugyanakkor Szihalmi Péter szerint a terület önkormányzati képviselője arra hivatkozik, hogy a Komlóstetőn élők egytől egyig ezt akarják. “A három háziorvos közül csak az egyikkel beszélt Gazdusné Pankucsi Katalin. Egy barátságos, nyitott, szeretettel teli közösséget árulnak el” – mondta Szihalmi Péter, aki hozzátette azt is, hogy az előterjesztés elfogadásával pontosan a kihasználtságon és a struktúrán rontanak.

Az önkormányzat felülvizsgálta

– A komlóstetőiek aláírásokat gyűjtöttek akkor, amikor megszüntették a rendelőt: több ezren tiltakoztak ellene – reagált a szocialisták sajtótájékoztatójára Gazdusné Pankucsi Katalin, Komlóstető képviselője. – Ekkor ígértem meg, hogy mindent elkövetek azért, hogy a rendelő visszakerüljön Komlóstetőre. Semmi más nem történik, mint az eredeti állapot visszaállítása. Az önkormányzat felülvizsgálta a kihasználtságát, hiszen a kedélyek nem csillapodtak azóta sem és sokkal többen kérik a rendelőt, mint azt, hogy nyugdíjas klub működjön. A szociális intézmények koncepciójának kialakításakor – több hónappal ezelőtt- így már nem is szerepelt, mint ellátási hely a listán. Nem értem, hogy a szocialisták miért most hozzák ezt elő. Én megígértem a választóimnak, hogy oda visszahelyeztetem a rendelőt, ez történik most. A nyugdíjas klubba csak egy páran jártak, az orvosi rendelőt több ezren kérték vissza. Nem teszek mást, mint betartom a választóimnak tett ígéretemet.

ÉM-JLI