Valójában ki vezette a gázoló autót?

A nemesbikki tragédia helyszíne
A nemesbikki tragédia helyszíne
Nemesbikk – A nagymama, a lánya és az unoka is belehalt a vasárnap délutáni gázolásba.

Vasárnap délután fél három környékén elgázolta egy család három nő tagját egy Nemesbikk belterületén Hajóbába irányába haladó Lada. A kocsi vezetője – aki egy enyhe ívű balkanyar után vélhetőleg elveszítette uralmát a járműve fölött – a helyszínen elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt kábítószert fogyasztott. A három áldozat a Petőfi utcán, az út jobb oldalán haladt. Egyikük, a 63 éves Katalin kerékpárját, 35 éves, szintén Katalin nevű lánya saját tizenhárom éves mozgássérült kislányát, Vivient tolta kerekes székben az út szélén, amikor a balkanyarból előbukkant a személyautó, és hátulról elgázolta őket. A nagymama és lánya a helyszínen életét vesztette, Vivient viszont gerinctöréssel és más, életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter szállította a megyei kórházba, ahol a gondos ápolás ellenére hétfőn délelőtt ő is elhunyt. Mint megírtuk, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ha valaki bódult állapotban halálos balesetet okoz, ám ha kettőnél több áldozata van a balesetnek, a büntetési tétel öttől tíz éves időtartamra módosul.

Mindenre kiterjedő vizsgálat

A rendőrséga helyszínen bűnügyi őrizetbe vett egy 23 éves férfit, aki azt állította, hogy ő gázolta el a gyalogosokat, és elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt tudatmódosító anyagot fogyasztott, ám hétfőre a tanúvallomások és más adatok alapján a rendőrség őrizetbe vett egy negyvenegy éves, nemesbikki tartózkodási helyű férfit is, aki szintén az autóban utazott, sőt, alaposan gyanúsítható azzal, hogy vasárnap délután ő ült a gázoló Lada volánjánál. A férfi egyébként ittas állapotban volt a baleset idején. A rendőrség előterjesztést tett az ügyészség felé mindkét férfi előzetes letartóztatásba helyezésének indítványozására, mert esetükben mind az összebeszélésnek, mint a tanúk befolyásolásának, illetve a szökésnek, elrejtőzésnek is nagy a valószínűsége – tudtuk meg dr. Gaskó Bertalantól, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetőjétől.

A hatvanhárom éves Katalint az egész község ismerte: több mint harminc évig volt szakácsnő az óvoda konyháján, ez idő alatt gyakorlatilag nem cseperedett fel úgy egyetlen gyerek sem Nemesbikken, hogy ne ízlelte volna a főztjét. Kedves, csupaszív, segítőkész embernek ismerték, csakúgy, mint lányát, Katalint, aki évek óta egyedül nevelte most 13 éves, és szintén a gázolás áldozatává vált kislányát. A helybelieket nagyon megrázták a történtek. Bár a Petőfi utca azon szakaszán, ahol a baleset történt, nincs járda, a viszonylag széles, jól belátható kanyart normális tempóval nyugodtan be lehetett volna venni akkor is, ha az út szélén gyalogosok haladnak, ami a helyiek szerint azt valószínűsíti, hogy a tudatmódosító hatása alatt álló sofőr még gyorsan is hajtott.

Tízen haltak meg az utakon a hétvégén

Az elmúlt hétvégén – pénteken, szombaton és vasárnap – összesen 435 közlekedési baleset történt az ország útjain. Nyolc balesetben tízen haltak meg, 50-en súlyosan, 87-en pedig könnyebben sérültek. Ezeken felül 290 személyi sérülés nélküli baleset is történt. A rendőrök 254 ittas sofőr ellen indítottak eljárást – adta hírül a Független Hírügynökség.

ÉM-SZP


Kerékpáros-gázolás

Múlt héten csütörtökön egy kerékpárost gázolt halálra egy autó a 35-ös számú főúton. Polgár irányából Tiszaújváros felé hajtotta Lada Szamaráját egy 41 éves miskolci férfi, és lakott területen kívül, már a közvilágítás nélküli útszakaszon az esti szürkületben későn vette észre a vele azonos irányba, az úttest jobb szélén kerékpárral közlekedő férfit, és hátulról elgázolta őt. Ezt követően a helyszíntől majd egy kilométernyire egy bekötő úton állt meg. A baleset következtében a kerékpáros a helyszínen belehalt sérüléseibe.


Kapcsolódó cikkek:

Meghalt a 13 éves kislány is – háromra emelkededett a nemesbikki gázolás áldozatainak száma

fuggetlen | 2010.11.08 11:35
Nemesbikk, Miskolc – Belehalt sérüléseibe hétfőn az a 13 éves kislány, akit édesanyjával és nagyanyjával együtt vasárnap gázolt el egy – saját bevallása szerint – kábítószert fogyasztó férfi a Borsod megyei Nemesbikken.

Hárman haltak meg a nemesbikki közlekedési balesetben

boon | 2010.11.08 10:53
Nemesbikk, Miskolc – Életét vesztette az a kerekesszékben ülő 13 éves kislány is, akit édesanyjával és nagymamájával együtt ütöttek el Nembesbikk belterületén a hét végén. A rendőrség vizsgálja a tragédia pontos körülményeit.

Kettős halál Nemesbikken

boon | 2010.11.07 18:28
Nemesbikk – Anya és lánya meghalt, az unoka súlyos sérüléseket szenvedett.

Drogozott a Nemesbikken gázoló autós

fuggetlen | 2010.11.07 18:05
Nemesbikk – Kábítószert fogyasztott – ezt vallotta a helyszínen a rendőröknek az az autós, aki vasárnap délután három embert gázolt el a Borsod megyei Nemesbikken. Ketten közülük a helyszínen meghaltak.

Elgázoltak három embert Nemesbikken – két halott, egy sérült

fuggetlen | 2010.11.07 16:00
Nemesbikk – Két nő meghalt, egy fiatalember megsérült vasárnap délután a Borsod megyei Nemesbikken, amikor elgázolta őket egy autó. A férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.