Válogatott röplabdamérkőzés és salakmotoros futam lesz szombaton Gyulán

Gyula, 2015. július 21., kedd (MTI) – Szombaton barátságos mérkőzésen találkozik a magyar és a francia női röplabda-válogatott Gyulán, és aznap rendezik meg a nemzetközi salakmotoros egyéni bajnokság második fordulóját is a városban – mondta Kónya István alpolgármester kedden sajtótájékoztatón.

A 28 év után az őszi Európa-bajnokságra kijutó magyar női röplabdacsapatnak kiváló edzőpartnere lesz a francia válogatott. Péntek este a két csapat zártkapus edzőmeccset játszik, szombaton 19 órakor pedig nyilvános barátságos meccs lesz a Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban – mondta Kónya István. Hozzátette: vasárnap óta Békéscsabán, edzőtáborban készül a magyar válogatott az Európa Liga augusztusi mérkőzéseire.

Szintén szombaton, 18 órától, a gyulai id. Christián László Városi Sporttelepen rendezik a nemzetközi salakmotoros egyéni bajnokság második fordulóját, amelyen 12 versenyző méri össze tudását – mondta Szilágyi Sándor, az esemény főszervezője. Hozzátette: a házigazda Gyulai Speedway Klub színeiben versenyző Fekete Sándor jelenleg a harmadik helyen áll, tavaly pedig másodikként zárta a sorozatot, ezért bíznak abban, hogy Gyulán a dobogón végez.

A viadalon rajthoz áll a nagyhalászi első fordulóban győztes Magosi Norbert, valamint Tabaka József, Tabaka Róbert, Tihanyi Sándor és Bencze Zsolt is. A magyarokon kívül a szlovén Alexander Conda, a bolgár Milen Manev és az ukrán Andrej Kobrin is meghívást kapott a versenyre.

A magyar nemzetközi salakmotoros egyéni bajnokság harmadik fordulójának október 23-án Debrecen ad majd otthont.

– MTI –Sporthírek


hirdetés


hirdet�s