Matyó Kupa: Válogatón mérték össze erejüket a megyei ökölvívók

Akt.:
Jól szolgálta a fiatalok felkészülését a torna
Jól szolgálta a fiatalok felkészülését a torna - © Fotó: Tóth Balázs
Miskolc, Mezőkövesd – Serdülő ökölvívók mérhették össze erejüket a kétnapos rendezvényen, amely a személyes fejlődésük mellett a régió versenyeinek népszerűsítését is szolgálta.

Az EVSI Ökölvívó Szakosztályának elnöke, Dorkó Péter így fogalmazott a Matyó Kupával kapcsolatban: – A serdülő ökölvívók utolsó válogató versenye volt a zágrábi Európa Bajnokság előtt. Ők Egerben edzőtáboroznak, így 33 induló adott volt, így lehetett ez egy komoly verseny.

Kitért továbbá arra is, hogy a Matyó Kupát kétnapossá kell tenni, s ha lehet, szabadtérivé: – Az a cél, hogy a régió versenyeit színvonalasabbá tegyük, és ismertebbé tegyük a sportágat, nyáron a nézőket pedig szabadtéren lehet megfogni. Idén csak egy különdíjat adtunk ki, a legjobb serdülő Horváth Milán (Miskolc) lett.


A verseny célja az volt, hogy a régiós versenyzők stabillá tegyék a helyüket a serdülő válogatottban.

A korosztályos Eb július 24-én kezdődik, a régiót 38,5 kilóban Szöllősy Áron (Eger), 59 kilogrammban Horváth Milán (Miskolc), 62 kilogrammban Kanalas Renátó (Gyöngyös), 52 kilogrammban pedig Horváth Dávid (Szikszó) képviselheti.

– Az volt a cél, hogy tudják hozni, amit tőlük elvárnak, nyerjék meg a meccsüket, az edzőtáborban pedig majd felépítik őket, hogy sikeresek legyenek az EB-n. – fogalmazta összegzésképpen gondolatait Dorkó Péter.