Valóban mûteni kell Placido Domingót

Mûteni kell Placido Domingót. A keddi sajtóhíreket maga a spanyol énekes erõsítette meg szerdán hivatalos weboldalán. Hogy pontosan miért kell kés alá feküdnie az énekesnek, azt nem tudni.

A placidodomingo.com-on nyilvánosságra hozott közlemény szerint a tenor közelmúltbeli, Japánban tartott koncertjei során alhasi fájdalmakat érzett, ami miatt teljes kivizsgáláson esett át New Yorkban.. A 69 éves énekes orvosai végül úgy döntöttek, hogy “orvosilag ajánlott preventív beavatkozásra” van szükség, amelyet hamarosan el is végeznek New Yorkban.

A közlemény szerint a mûtét után dõl majd el, hogy Domingo mikor térhet vissza a színpadra, ám a honlap szerint ez “remélhetõleg hat héten belül” megtörténhet. A tenor a betegség miatt lemondta a londoni Covent Gardenbe tervezett fellépéseit. A hivatalos közlemény ugyanakkor nem tért ki sem a betegség pontos részleteire, sem az orvosi beavatkozás jellegére.

Placido Domingo a Los Angelesi Opera és a Washingtoni Nemzeti Opera igazgatója, és a világ egyik legünnepeltebb tenorjának számít, akinek repertoárján 130 színpadi szerep található. A Grammy-díjas énekes csaknem öt évtizeddel ezelõtt debütált a színpadon, Verdi Traviatájában.