Vállalnák a második vonalat a mádi futsalosok

Akt.:
A mádi futsalegyüttes
A mádi futsalegyüttes - © Fotó: magánarchívum
Mád – Mádon bajnoki aranyérmet ünnepeltek, szinte mindig tele volt a csarnok.

A férfi futsal regionális bajnokságban – amelyet NB III-nak is neveznek, és amelynek az észak-keleti régióját a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatóság koordinálja – két borsodi csapat végzett a dobogó első és második fokán: az aranyérmet a Mád FC gárdája gyűjtötte be (50 pont), míg az ezüstöt a Miskolci EAFC együttese (48) – a harmadik megyei alakulat az Ózdi FC 6. lett.

Hétfőnként, fél héttől

A bajnokság első két helyezettje az NB II.-t is megcélozhatja, ám ehhez a rájátszást is sikerrel kell venniük. Azt még nem tudjuk, hogy a másik három csoportból azon csapatok, amelyek kivívták a lehetőséget a rájátszásra, vállalják-e a részvételt, mindenesetre Mádon szeretnének feljebb jutni.

– Várjuk, hogy mi lesz, mi, ha játszani kell, játszani fogunk, bár részletek pillanatnyilag nem ismertek – közölte Palombi Imre, a Mád FC elnöke. – Harmadik éve csináljuk a futsalt, és az is volt most a célunk, hogy ha lehet és ha felkérnek, akkor menjünk feljebb. Természetesen örülünk az újabb bajnoki címnek, amiért megdolgoztak a játékosok. 2016-tól van sportcsarnokunk, amelyben 300 néző fér el, és a hazai meccseken szinte kivétel nélkül megtöltik a szurkolók a lelátót. Mi mindig hétfőn 18.30-tól kezdtük a magunk hazai mérkőzéseit, sokan ehhez igazították a programjaikat, hogy ott lehessenek a csarnokban. Igazából olyan esemény az elmúlt három évben nem történt, ami csalódást okozott volna, talán az, amikor meghirdettünk egy mérkőzést, aztán az ellenfél aznap délután jelezte, hogy létszámhiány miatt mégsem tud hozzánk eljönni. Erről a magánvéleményem az, hogy ha valaki benevez bármilyen bajnokságba, akkor vegye komolyan, kutya kötelessége kiállni, ne okozzon anyagi és presztízsveszteséget másnak, nem is beszélve arról, hogy elveszi mástól a lehetőséget.

Nincs annyi idő

A klubvezető elárulta azt is, kimondott futsaligazolásuk nincs, a Mád FC felnőtt nagypályás keretének tagjai futsaloznak, valamint fiatalok.

– Nem minden nagypályás játékos alkalmas a kispályás focira, és igaz ez fordítva is, nálunk a futballisták kétharmada tudja ezt is, azt is művelni – tette hozzá Palombi Imre. – Azért a futsal speciális ága a labdarúgásnak, érteni kell, technika és gyorsaság kell hozzá, nincs annyi idő a döntésekre.

A beszélgetés során szóba került a Mád FC futsal Magyar Kupa szereplése is, a hegyaljaiak ugyanis tavaly novemberben egy rangos ellenfelet, az NB I.-es Szigetszentmiklóst fogadták a legjobb 8 közé jutásért: 10–3-as vereséget szenvedtek.

– Egy neves ellenfelet láttunk vendégül, parázs mérkőzést vívtunk velük. Akkor is megtelt a csarnok, szinte egy üres helyünk sem maradt – mondta büszkén Palombi Imre, akinek ezt követően azt mondtuk: részben a nézői részvétel miatt is lehetnek még ebben a „dologban” további lehetőségek. – Az NB II. vállalása ilyen lehetőség, van benne fantázia, de ahhoz már szükségünk lenne tartalékcsapatra is. Úgy gondolom, és látom, hogy a környéken sok olyan fiatal focizik, akik szeretnének futsalozni is, vagyis a nagypályás részvétel nem zárná ki azt, hogy hozzánk is eljöjjenek. Nem beszélve arról, hogy azt a tudást, amit így szereznének, tudnák kamatoztatni nagypályán is.

Fiatalok érkeztek

A nagypályával kapcsolatban megkérdeztük arról is az elnököt, hogy mennyire elégedett a jelenlegi 12. hellyel.

– Ez a szezon nem úgy sikerült, ahogyan elterveztük – vallotta be Palombi Imre. – Igaz, voltak távozóink, hiszen a fél kezdőcsapatunk eligazolt magasabb osztályba, NB III.-as klubhoz, senkinek sem álltunk az útjába. Helyükre fiatal játékosok érkeztek, akik harcolnak, küzdenek, de egyelőre nincsenek azon a szinten. Tíz mérkőzésünk döntetlennel ért véget, úgy gondolom, hogy legalább 15-20 ponttal lehetne többünk, és akkor a középmezőny elején állnánk. Egy út elején vagyunk, újra csapatot kell építenünk, a 2017-es megyei I-es bajnokcsapatot is négy év alatt építettük fel…

ÉM-MI


A névsor

A Mád FC bajnokcsapatának tagjai: Bakos Zsolt, Balog Balázs, Baráz Márkó, Bodnár Márk, Bolló Tibor, Czakó Marcell, Gáll Béla, Godzsák György, Janikó Róbert, Kiss László, Kramcsák Dávid, Madarasi Attila, Popovics Patrik, Potyka Attila, Szegedi Tibor, Szűcs Ádám.