Vállalkozói konferencia Miskolcon

Miskolc – A tavalyi évet követően idén is folytatódik a kis- és középvállalkozóknak szóló Raiffeisen Üzlettárs Klub rendezvénysorozat.

Az esemény keretében a sorozat szakértői az ország 19 városában több ezer vállalkozó számára ismertetik az előttünk álló időszak várható gazdasági folyamatait, piaci trendjeit, valamint segítenek a vállalkozókat leginkább érintő pénzügyi kérdések megválaszolásában. A konferenciasorozat november 23-án Miskolcra látogat.

„A megváltozott gazdasági és piaci környezetben a hazai kkv-k egyik legfőbb problémája, a hazai és a világgazdasági környezet kiszámíthatósága, valamint a – vállalati tevékenység zökkenőmentes fenntartásához szükséges – finanszírozási kérdésekben való tisztánlátás” – mondta Szűcs Károly, a Raiffeisen Bank régióvezetője, a konferencia házigazdája. „A tapasztalatok azt mutatják, hogy az országkockázati felártól a makrogazdasági jelenségeken át, a konkrét vállalatfinanszírozási problémákig – mint például az árfolyamhatások kivédésének lehetősége – széles összefüggéseket kell átlátnia napjainkban egy vállalkozónak.”
 
A rendezvényen Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője ismerteti a világgazdasági válság aktuális hazai kihatásait, az Európai Unió országainak gazdasági állapotát, Magyarország nemzetközi megítélését és a várható devizaárfolyamokat.

A konferencia résztvevői ezen túlmenően megismerkedhetnek – a rövidlejáratú forgóeszköz-hiteleken túl a hosszú távú beruházás-finanszírozáson át – a vállalatok pénzgazdálkodással kapcsolatos aktuális problémáival, illetve a banki tanácsadók elmúlt időszakbeli ügyféligényekből származó legfontosabb tapasztalataival. A konferencia abban is segítséget nyújt a kkv-k vezetőinek, miképpen vehetnek igénybe most kedvezményesen, akár induló költségek nélkül különféle vállalati hiteleket, pénzforgalmukhoz leginkább illeszkedő kedvezményes számlaszolgáltatásokat, továbbá egyéb költséghatékony pénzügyi szolgáltatást.