Választási plakátokat rongáltak, hogy őrizhessék azokat

A jó üzlet reményében rongált meg két férfi választási plakátokat Nyíregyházán. Az volt a terv, hogy így majd megbízzák őket a plakátok őrzésével. Azzal nem számoltak, hogy akciójuknak épp egy szolgálaton kívüli rendőr lesz a szemtanúja.

Szolgálaton kívüli rendőr vett észre két plakátrongálót keddre virradó éjjel Nyíregyházán. Egyikük festékszóróval feliratot fújt egy választási plakátra, míg társa a környéket figyelte. A zászlós szolgálatba helyezte magát, igazoltatta a két férfit, és a közben értesített járőrök érkezéséig a helyszínen tartotta őket – közölte a Független Hírügynökséggel kedden Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az okozott kár körülbelül 15 ezer forint, a 22 és 32 éves férfiak ellen rongálás miatt szabálysértési eljárás indult.

A tetten ért rongálók elmondták: azért fújták le a plakátot, hogy megbízzák őket azok őrzésével. Egyikük az előző választáskor már végzett ilyen munkát, és azt remélte,
hogy a rongálást látva megint megbízzák őket. Olyan feliratot írt fel, amelynek jelentésével elmondása szerint nem volt tisztában, de az előző választáskor ugyanezt a feliratot látta egy plakáton – tette hozzá a százados.

Mint a Független Hírügynökség megtudta, a rongálók fideszes plakátot firkáltak össze, azt írták rá: “három év börtön”.
hirdetés


hirdet�s