Választási botrányvideó: egyesített nyomozások

Akt.:
Lakatos Miklós
Lakatos Miklós - © Forrás: YouTube
Budapest, Miskolc – Ismeretlen tettes ellen folytat eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A január 15-én nyilvánosságra jutott „miskolci választási botrányvideó” nyomán – amelyen Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó arról beszél, hogy a 2014-es önkormányzati választásokon milyen módszerekkel segítette dr. Kriza Ákost, Miskolc polgármesterét, hogy megnyerje a választásokat – több rendőrségi feljelentés is született.

Mint már írtuk, feljelentést tett dr. Kriza Ákos Lakatos Miklós ellen rágalmazás miatt, de Jakab Péter, a Jobbik megyei alelnöke, valamint Tényi István budapesti lakos is bejelentést tett azt kérve, hogy – mivel a videó tartalma bűncselekményeket vet fel – a rendőrség vizsgálja ki ezt.

Becsület csorbítása?

Mint írtuk, a videóban szerepelt az is, hogy Lakatos Miklós „egyik fő feladata” volt, hogy dr. Kriza Ákos riválisáról, dr. Pásztor Albert, a demokratikus baloldal korábbi polgármesteréről olyan képi felvételt hozzon nyilvánosságra, amely kompromittálhatja. Dr. Pásztor Albert amiatt feljelentést is tett 2014-ben, és eljárás is indult ismeretlen tettes ellen „becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képi felvétel nyilvánosságra hozatala vétség elkövetésének gyanúja miatt”.Három ügy egyben

A Jakab Péter és a Tényi István által tett bejelentés nyomán a Nemzeti Nyomozó Iroda „a választás, a népszavazás, a nép kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűntett elkövetésének gyanúja miatt” ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. Azaz megvizsgálják a videófelvételen elhangzottak igazságtartalmát. A videóban szereplő Lakatos Miklósnál – mint tőle megtudtuk – már tartottak is házkutatást pár héttel ezelőtt, de az nem derült ki még, hogy az ügyben gyanúsítottként vagy tanúként szerepel.

A Nemzeti Nyomozó Iroda a közelmúltban meghozott határozatával a dr. Pásztor Albert által kezdeményezett, 2014-ben indult nyomozással egyesítette a Jakab Péter és Tényi István bejelentése nyomán indítottakat és egy büntetőügyként kezeli azokat.

Arról nincs információnk, hogy a dr. Kriza Ákos által indított ügyben milyen eljárás kezdődött.

ÉM-SZB


Botrányvideó-ügy: az NNI nyomoz

Miskolc, Nyíregyháza – Házkutatás is volt már Lakatos Miklósnál, az ügyet kirobbantó nyíregyházi vállalkozónál.

Megszólal-e a kulcstartó két hét múlva?

Miskolc, Nyíregyháza – Folytatódik az információcsepegtetés a választási „bedolgozás” ügyében.

Levél a titkárnőtől – Lakatos szerint ez bizonyíték arra, hogy Miskolc polgármestere jól ismerte őt

Nyíregyháza, Miskolc – Az elmúlt napokban sokat szerepelt a médiában a Nyíregyházán élő Lakatos Miklós építőipari vállalkozó.

Feketekassza-ügy: ki és kivel levelezett?

Miskolc – Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere a választási „ feketekassza-ügy” kapcsán arról beszélt múlt heti rendkívüli sajtótájékoztatóján, hogy nem ismeri a botrányt kirobbantó Lakatos Miklóst, és sem ő, sem az önkormányzat nem állt jogviszonyban a nyíregyházi vállalkozóval.

Miskolci Jobbik – Feketekassza: Kriza jegyzője beperli a miskolciakat is, akik tudni szeretnék az igazat?

Miskolc – Csiszár Miklós, Miskolc jegyzőjének közleményére közleményben reagált a Jobbik.

Miskolc jegyzője: Miskolc önkormányzatának semmilyen üzleti kapcsolata nem volt Lakatosné cégével

Miskolc – A Miskolc polgármestere által elrendelt belső vizsgálat eredménye szerint az önkormányzat a Lakatos Miklósné, valamint Kovács Zsolt által tulajdonolt nyíregyházi székhelyű gazdasági társasággal semmilyen jogviszonyt nem alakított ki és üzleti kapcsolatot soha nem létesített, írja közleményében Csiszár Miklós, Miskolc jegyzője.

Miskolci Jobbik – Feketekassza: maguknak osztják a megrendeléseket a miskolci városvezetők?

Miskolc – Kovács Zsolt, Kriza Ákos polgármester egykori kabinetvezető-helyettese meglehetősen furcsa interjút adott a Miskolc TV-nek, amelyben megpróbálta a városvezetést tisztára mosni, ehelyett azonban még jobban besározta, véli a Jobbik.

A feljelentéseknél tart a „botrányvideó” ügye

Miskolc – Hivatali visszaélés címén polgári per indítását fontolgatja a nyíregyházi vállalkozó.

Korábban már másokat is megvádolt a nyíregyházi vállalkozó

Miskolc, Nyíregyháza – Botrányvideó – nyíregyházi vállalkozóként ezzel a szalagcímmel került a figyelem középpontjába Lakatos Miklós, aki azt nyilatkozta: aktívan részt vett abban a lejáratókampányban, mely Miskolc jelenlegi polgármesterének ellenfelét próbálta nemtelen eszközökkel esélytelenné tenni. Beszélt továbbá feketekasszából kapott pénzekről, szolgálatokért cserébe ígért megbízásokról…

Kriza Ákos rágalmazásért jelentette fel a „botrányvideós” vállalkozót

Miskolc – Miskolc polgármestere újra kijelentette, soha sem volt semmilyen kapcsolatban Lakatos Miklóssal.

„Az önkormányzatnak nem volt, nincs és nem is lesz polgármesterségem idején semmiféle feketekasszája, feketebőröndje”

Miskolc – Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc 2014-ben újjáválasztott polgármestere rágalmazásért feljelentette Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozót, aki a múlt héten az N1 TV egyik videójában azt állította: a Fidesz 2014-es miskolci önkormányzati kampányában dolgozott másokkal együtt és “feketekasszából” fizettek nekik ezért.

„Addig minden csak állítás, amíg nincsenek bizonyítékok”

Miskolc, Nyíregyháza – Nyilvánosságra került az N1TV videója a neten széles körben, amelyen Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó azt állítja, a Fidesz 2014-es miskolci önkormányzati kampányában „feketekasszából” fizetve dolgozott.

Lakatos Miklós: „Nincs mitől félnem, bizonyítékaim vannak…”

Miskolc, Nyíregyháza – A „botrányvideóban” szereplő nyíregyházi vállalkozó szerint az igazság győzni fog.

Pásztor Albert a „botrányvideóról”: „Szemét dolog a politika…”

Miskolc – Pásztor Albert, Miskolc korábbi rendőrkapitánya a 2014-es önkormányzati választásokon a baloldali ellenzék polgármesterjelöltje volt.

A “legnagyobb magyar feljelentő” is beszállt a “botrányvideó” ügyébe

Miskolc, Budapest – Tényi István szerint a rendőrségnek meg kell vizsgálni az állítások igazságtartalmát és büntetni a hamis tanúzást.

Kriza Ákos rágalomnak nevezte a “botrányvideó” állításait

Miskolc – Bírósághoz fordul az alaptalan vádaskodások miatt Miskolc polgármestere.

Botrányvideó a miskolci önkormányzati választások kapcsán

Miskolc – Nyilvánosságra került az N1TV videója a neten széles körben, amelyen Lakatos Miklós nyíregyházi vállalkozó részletesen beszámol róla, hogyan vett részt a Fidesz miskolci önkormányzati kampányában.