Aluinvent-DVTK

2019.09.26. 09:00

Tízzel előrébb vannak a diósgyőriek

Morrison remekül, a DVTK pedig győzelemmel mutatkozott be az Euroligában.

Berecz Csaba

Küzdelmes mérkőzést játszottak a csapatok a miskolci városi sportcsarnokban

Fotó: Kozma István

A női kosárlabda Euroligában szerda este fennállása első meccsét játszotta az Aluinvent-DVTK csapata. A piros-fehérek ellenfele a csoportkörben a legjobb 16 közé jutásért zajló selejtezőben, annak is az első összecsapásán az olasz Reyer Venezia gárdája volt a miskolci városi sportcsarnokban.

Bemutatkozott

Jó hangulatban, de pontatlan dobásokkal kezdődött a meccs, aztán a 2. perc elején a hazaiak új szerzeménye, a chilei Morrison egy duplával mutatkozott be. A következő másodpercekben beindult a DVTK, Goree előbb egy leindítás, majd egy támadólepattanó behúzása után volt eredményes. 6–0-nál Bes­tagno szépített, a viszontválasz Morrison faultos kosara volt. Repesztett a DVTK, újra Goree volt eredményes az erős nyitásban, az 5. percben pedig Medgyessy lopott labdát, és meg sem állt a gyűrűig. Úgy tűnt, mintha a vendégek edzője elfelejtkezett volna az időkérésről, ezzel csak Medgyessy tripláját követően élt (18–4). A parádés hazai rajt után bátrán cserélhetett Cziczás edző, kollégája a túloldalon pedig kínjában tette ugyanezt. A különbség nem nagyon változott, a negyed utolsó minutájában Szűcs R. asszisztja után Kiss A. a palánk alól volt eredményes, majd Skoric dobhatott egymás után három büntetőt, mert triplakísérlet közben takarták be. Mind a hármat beverte, és az sem idegesítette különösebben a publikumot, hogy Steinberga a dudaszó pillanatában betalált (31–15).

Keményen védekeztek

A kiváló diósgyőri első negyed után, a második menet elején Steinberga és Macchi egy-egy triplával ijesztette meg a hazaiakat, aztán a folytatásban Szűcs R. végigszaladt a pályán és gyűrűbe vágta a labdát, majd Goree volt eredményes (35–21). Aztán kezdett kiderülni, hogy az olaszok többet tudnak annál, mint amit az elején mutattak, Cziczás edző időkéréssel próbálta fékezni az ellenfél lendületét (39–25). Keményen kellett védekeznie a DVTK-nak, és ebben a faulthatáros játékban gyűltek a hazai személyi hibák. Mivel támadásban a Diósgyőr üde színe eltűnt, a 16. perc végére 10 pontra jöttek fel a velenceiek (39–29). Ekkor vendégpauza miatt állt a játék, majd a pályán Skoric triplája jött, és nem sokkal később a káprázatos centerteljesítményt nyújtó, ekkor 15 pontnál járó Morrison kapott egy kis pihenőt (42–31). A játékrész hajrájában Skoric szerzett szép gólt Medgyessy alapvonali bedobása után (50–34), de aztán a fantasztikus kezű Anderson bevágta csapata 4. és 5. tripláját (50–40).

Fordulás után

A térfélcserét követően Steinberga labdaszerzése után jött 10-en belülre a Venezia, de erre Pusztainak és Morrisonnak is volt válasza (54–42). A 25. percben egy csodás Medgyessy-indítás és egy Skoric-ziccerpassz után Morrison talált be, és mivel a kezére ütöttek, még egy büntetőt is dobhatott, ezzel érte el a 20. pontját (59–46). Három minutával később Kiss A. szerzett centergólt a közönség hatalmas ovációját kivívva ezzel (65–51), a negyed hajrájában pedig Szűcs R. büntetői után Macchi centerezett (67–55).

A negyedik etap elején Morrison és Goree termelt két-két akciógólt (75–57), ami után visszakerült a pályára a négy faultnál járó, ponterős Steinberga. De nem róla, hanem a tavalyi évadban a Veneziában játszott Goreeról szólt a következő időszak (81–64). Szűk öt perccel a vége előtt, DVTK-időkérés után, nem sokkal a kipontozódott Morrison helyett becserélt Zele szerzett megnyugtató gólt (83–69). Ám a vendégek két ásza, Anderson és Steinberga 10-re faragta a különbséget, ami hazai időkérést eredményezett. 83–73 után Steinberga húzta 10-en belülre csapatát, de Zele visszakerekítette a különbséget, és ez maradt a vége (85–75).

Folytatás a jövő héten szerdán, amikor a visszavágó, egyben a Diósgyőr történelmének második Euroliga-meccse következik, amely után kiderül, hogy ebben az idényben lesz-e harmadik.

Vendégsikerek

További, szerdán lejátszott Euroliga-selejtező 1. mérkőzések:

Botas SK (török) – Arka Gdynia (lengyel) 72-88 (9-20, 18-21, 17-18, 28-29)

Olympiacos (görög) – BLMA Montpellier (francia) 63-66 (20-17, 19-14, 13-19, 11-16)

Jegyzőkönyv: Aluinvent-DVTK – Reyer Venezia (olasz) 85-75 (31-15, 19-25, 17-15, 18-20)

Miskolc, 1100 néző. V.: Yalman (török), Zenis (szlovák), Sahin (török).

Aluinvent-DVTK: Medgyessy (7/3), Pusztai (9/3), Skoric (9/3), GOREE (17), MORRISON (28). Csere: Szűcs R. (4), ZELE (7), KISS A. (4). Vezetőedző: Cziczás László.

Rayer Venezia: Gorini (2), ANDERSON (13/9), Di Pretto (2), Bestagno (10), STEINBERGA (22/3). Csere: Macchi (10/6), Pastore (-), Carengelo (3), Ciabattoni (4), Penna (9/3). Vezetőedző: Giampiero Ticchi.

Kipontozódott: Morrison a 36., Medgyessy a 38. percben.

Cziczás László: – Úgy gondolom, hogy nagyon szép meccset hoztunk le. A lányok újra egymásra találtak a nézőkkel, ez ma nagyon fontos volt. Igaz, hogy az ellenfélnél nem játszott az egyik legjobbjuk, Petronyte, de úgy is sikerült két vállra fektetni a velenceicsapatot, hogy egy-két játékosunk nem hozta a legjobb formáját. Ettől függetlenül megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. A 10 pont olyan különbség, amivel lőtávolon belül vagyunk. Szép előny, de nehéz dolgunk lesz Velencében.

Giampiero Ticchi: – Ez egy nagyon kemény mérkőzés, forró hangulatú női meccs volt, ritka az ilyen. Mi az elején rosszul kezdtünk, az ekkor kialakult hátrányt akartuk ledolgozni az egész meccsen. Ez hellyel, közzel sikerült, lehetett volna 5 vagy 15 pont isa különbség, de a végeredmény még éppen az a határ, amire azt lehet mondani, hogy nem dőlt el semmi. Nagyon jó mérkőzés volt, gratulálok mind a két csapatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!