Választás 2018 – Rendkívüli események Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Választás 2018 - illusztráció
Választás 2018 - illusztráció - © Fotó: Vajda János
Borsod-Abaúj-Zemplén – Megyénkben három rendkívüli esemény történt vasárnap délután 5 óráig a választás.hu információi szerint.

Reggel 8.44-kor Tiszakeszi egyik szavazókörében üres lebélyegzett pártlistás szavazólapot talált az egyik szavazó. A helyi választási bizottság a szavazólapot érvénytelennek nyilvánította.

9.58-kor Becskeházáról jelzett rendkívüli eseményt a szavazatszámláló bizottság: a bizottság elnöke eltörte az ujját. Részleteket nem közöl a jegyzőkönyv csak annyit: a mentőt az elnök helyettese értesítette, a bizottságba póttagot rendeltek be.

15.30-kor Vajdácskáról tartalmaz hírt a jegyzőkönyv, eszerint két választópolgár sétált be a szavazóhelyiségbe. Odamentek az urnához, és az egyikük egy borítékot helyezett el benne. A bizottság elnökének kérdésére (milyen borítékot helyezett el az urnában?) azt válaszolta, hogy levélszavazatot tartalmazó borítékot. Az elnök megkérte a másik választópolgárt, hogy addig ne dobja bele a borítékot az urnába, míg a helyi választási bizottság vezetőjével nem egyeztetnek.
A vezető telefonon megkereste a területi választási irodát, akiktől azt a megerősítést kapta, hogy a levélszavazatokat Sátoraljaújhelyen kell leadni. Az urnában elhelyezett levélszavazatot – bontást követően – jegyzőkönyvvel együtt, sértetlenül szállítják majd az újhelyi választási irodába. A másik választópolgárt átirányították Sátoraljaújhelyre.

ÉM


Borsod-Abaúj-Zemplén – Április 8-án, vasárnap országgyűlési választást tartottak Magyarországon. A választás egyfordulós, és sem érvényességi, sem eredményességi küszöb nincs. Az eseményekről élőben számoltunk be a Borsod Online-on. [liveticker name="valasztas-2018-elo-tudositas-a-borsod-online-...