Választás 2018 – Osváth Tibor: „A demokrácia legfontosabb része maga a választás”

Akt.:
Osváth Tibor, a Miskolci Nemzeti Színház művésze
Osváth Tibor, a Miskolci Nemzeti Színház művésze - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Kötelességemnek tartom, hogy részt vegyek a választáson – így vélekedik Osváth Tibor, a Miskolci Nemzeti Színház művésze.

Osváth Tiborral szombaton a Kabaré című musicalt követően beszélgettünk, aki úgy fogalmazott, kötelességének tartja azt, hogy minden voksoláskor ott legyen a szavazóhelyiségben:

–1990 óta mindig elmentem szavazni, legyen szó országgyűlési, 2004 után Európa parlamenti vagy éppen önkormányzati választásról. Fontosnak tartom, hogy én, mint magyar állampolgár ily’ módon beleszólhassak,és véleményt nyilváníthassak arról ,hogy hogyan és milyen irányban haladjon tovább az ország. Úgy gondolom, hogy a demokrácia legfontosabb része maga a választás, hiszen ezen alkalommal van lehetősége minden állampolgárnak ,aktívan és közvetlenül alakítani az ország jövőjét – hangsúlyozta a színház művésze.

-Nyilván mindenkinek megvan a maga világnézete és pártpreferenciája, melyről sokan előszeretettel beszélgetünk a családdal, barátokkal, vagy akár idegenekkel is az utcán, netán internetes közösségi oldalakon. De ha nem élünk az alapvető állampolgári jogunkkal és nem megyünk el szavazni, akkor mindez teljességgel hiábavaló, hiszen eldobjuk magunktól a véleményünk és az érdekeink érvényesítésének a lehetőségét. Gondolni és mondani bármit lehet, de úgy gondolom, hogy a nap végén az aktív cselekvés számít. Mi mind együtt alakítjuk a saját sorsunkat.. és az országunkét is – zárta gondolatait Osváth Tibor.

ÉM-TÁ


Borsod-Abaúj-Zemplén – Április 8-án, vasárnap országgyűlési választást tartottak Magyarországon. A választás egyfordulós, és sem érvényességi, sem eredményességi küszöb nincs. Az eseményekről élőben számoltunk be a Borsod Online-on. [liveticker name="valasztas-2018-elo-tudositas-a-borsod-online-...